Silakat edistävät ihmisarvoa, yhdenvertaisuutta ja syrjimättömyyttä

Kuva on silakoiden Facebookin sivuilta

Olen kirjoittanut Uuden Suomen Puheenvuoroon vuodesta 2007 asti. Joskus hyvinkin aktiivisesti. Pääaiheinani ovat olleet ihmisoikeudet, maahanmuutto ja paikallinen päätöksenteko. Olen julkaissut myös Latinalaisen Amerikan maiden ajankohtaisista kiemuroista.

Rasismista ja maahanmuutosta kirjoittaminen on työlästä kommenttien moderoinnin takia, ja koska en nykyisin paljoa ehdi, tärkeät aiheet ovat siirtyneet sivuun. Minusta Uuden Suomen Puheenvuorossakin pitäisi olla erilaisia mielipiteitä.

Koska eilen en ehtinyt silakoiden mielenosoitukseen, päätin antaa iltapäiväni silakkaliikkeelle ja kirjoittaa heidän mielenosoituksestaan. Blogin kommenttiketju kertoo paljon siitä, kuinka hankalaa joillekin onhyväksyä silakoiden olemassaolo. Kommentit paljastavat että silakat ovat oikealla asialla ja oikeilla rauhallisilla keinoilla. Parveen mahtuu monenlaisia ajatuksia, unohtamatta mitä varten silakkaliike on syntynyt. Kiitos muutamille silakoille, eilen en ollut yksin.

Yksi kommentoija kirjoitti: ”Silakkaliike voitti tämän erän 6-0”. Vastasin hänelle kysymällä sitä, mitä silakat voittivat? Luulen, että silakat eivät halua voittaa mitään vaan edistää ihmisarvoa, yhdenvertaisuutta, syrjimättömyyttä, jne. Jos saadaan lisää silakoita parveen edistämään yhteisiä asioita, ehkä se on mainittujen yhteisten asioiden voitto.

Toivottavasti seuraavalla kerralla, kun silakat kokoontuvat julkiseen tilaisuuteen, myös moni muu kuin minä pääsee osallistumaan.

amgs

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja. Kuntavaaleissa 2017 sain 112 äänellä SDP:n ensimmäinen varasijan Lohjalla. Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen Lohjan vammaisneuvoston jäsen Ahonpään ja Karisjärven työväenyhdistyksen varapuheenjohtaja Ikkalan kyläyhistyksen sihteeri Kotisivu: <a href="http://anasorainen.blogspot.fi/" title="http://anasorainen.blogspot.fi/">http://anasorainen.blogspot.fi/</a> tai <a href="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/" title="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/">https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu