Suomen ulkoministeriö vaatii Nicaraguan hallinnolta poliittisten vankien vapauttamista

Myös Suomen ulkoministeriö vaatii Nicaraguan hallinnolta poliittisten vankien vapauttamista. Hyvä!

EU kutsuu lausunnossaan taas neuvottelemaan ja keskustelemaan. Milloin EU:ssa ymmärretään, että Daniel Ortegan kanssa ei pystytä neuvottelemaan. Yhdysvallat on yrittänyt sitä jo kauan laihoin tuloksin. Esimerkiksi Amerikan valtioiden järjestö asetti Ortegalle takarajan vaalijärjestelmän muuttamiselle. Takaraja päättyi toukokuun lopussa. Kyllä, Ortega muutti vaalilain ja korkeimman vaalilautakunnan koostumuksen, mutta niin, että jatkossa hän saa jatkaa presidenttina. Ortega laskee, että muut maat eivät mahda hänelle mitään ja siksi hän tekee, mitä hän lystää.

Tällä hetkellä opposition edustajat ja itsenäiset toimittajat ovat olleet jatkuvasti Ortegan ahdistelun kohteena. Ortegan vaimo uhkaili katolisen kirkon jäseniä lain kouralla. Ortegan vaimo Rosario Murillo uhkailee kaikkia eri mieltä olevia heidän sanelemilla lailla.

+2
amgs
Sitoutumaton Lohja
Ehdolla kuntavaaleissa

Puoluepoliittisesti sitoutumaton valtuutettu 2021-2025. Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2017 sain 112 ääntä.
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Toimittajat ilman rajoja -järjestön jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu