Sydämellistä joulua Ikkalaan, toivoo Lohjan hyvinvointijohtaja

Lasten, nuorten ja perheiden lautakunta kokoontuu keskiviikkona 4.12. Asialistan yhdessä kohdassa esitetään Ikkalan koulualakkautettavaksi – taas kerran. Hyvinvointijohtaja Katri Kalske on itse muutaman muun virkamiehen kanssa laatinut tarveselvityksen Ikkalan koulusta ja yllättäen päätynyt tuommoiseen ehdotukseen. Tarveselvityksensä taustaksi virkamiehet ovat teettäneet Deletellä kuntotutkimuksia, jotka on tehty lokakuussa.

Tausta on mielenkiintoinen: kokoomuslainen Pekka Luoma esitti kaupunginvaltuuston kokouksessa 15.5.2019 Ikkalan koulun lakkauttamista. Valtuusto kuitenkin päätti, että Ikkalan koulua ei lakkauteta. Kalske ei tyytynyt valtuuston päätökseen, vaan jo syyskuussa esitti lautakunnassa vuoden 2020 talousarvioon sisällytettäväksi lauseen ”Ikkalan koulun tarveselvitys valmistuu”. Lanup-lautakunta päättikin näin, vastustuksestani huolimatta.

Nyt 2.12. hallituksen kokouksessa käsiteltävänä olevassa Lohjankaupungin talousarvioesityksessä lausetta ei enää ole. Syksyllä Kalske sai tietää vuoden alussa alkavasta uudesta pestistään Vantaalla. Niinpä Ikkalan koulun tarveselvitys olikin valmiina jo 25.11.2019. Tänä vuonna tehtävä tarveselvitys ei kuitenkaan – eikä ensi vuonnakaan tehtävä tarveselvitys – siis nyt sisälly minkään luottamusmieselimen päätöksiin eikä edes päätösesityksiin. Koulun lakkauttaminen olisi talousarvioasia, joten siinäkin mielessä kyse on välistävedosta. Kalskeen virkamiespäätös varsinkin vastoin kaupunginvaltuuston toukokuista päätöstä on kummallista niskurointia.

Tarveselvityksessä monet taustatiedot on väärin kerrottu, muun muassa kaupungin luottamusmieselinten päätökset ja linjaukset. Perustiedot on myös asenteellisesti kuvailtu päin honkia. Delete ei sinänsä havainnut suuria rakenteellisia peruskorjaustarpeita, vaan enemmänkin huollon ja ylläpidon laiminlyönnistä johtuvia huolto- ja kunnostustarpeita. Hometta ei ole. Kalske kuitenkin on ottanut kaikki isot ja pienet huolto- ja kunnostustarpeet (esim. pihan lanauksen) osoitukseksi siitä, että koulua ei kannata kunnostaa vaan lakkauttaa. Kaikki toimet kun Kalskeen mukaan pitäisi tehdä heti ja se maksaisi noin miljoonan. Tilapalvelupäällikkö Soiniokin katsoo lausunnossaan koulun teknisen kunnon kohtuulliseksi ja koulutoiminnan jatkamisen mahdolliseksi ilman suurempia remontteja.

Nyt sunnuntaina, ensimmäisenä adventtina Ikkalassa vietetään perinteinen pikkujoulujuhla. Pukki jakaa lapsille lahjapussit. Hyvinvointijohtaja siis ehti jo jakaa Ikkalan lapsiperheille oman lahjapussinsa.

Ana María Gutiérrez Sorainen,

varavaltuutettu Ikkalasta

amgs

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja. Kuntavaaleissa 2017 sain 112 äänellä SDP:n ensimmäinen varasijan Lohjalla. Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen Lohjan vammaisneuvoston jäsen Ahonpään ja Karisjärven työväenyhdistyksen varapuheenjohtaja Ikkalan kyläyhistyksen sihteeri Kotisivu: <a href="http://anasorainen.blogspot.fi/" title="http://anasorainen.blogspot.fi/">http://anasorainen.blogspot.fi/</a> tai <a href="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/" title="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/">https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu