Totalitarismin vastainen lauantai Helsingissä

Lauantaina Helsingissä oli erilaisia mielenosoituksia. Näin yhteensä viisi eri mielenosoitusta, joista neljä olivat totalitarismin vastaisia mielenosoituksia.

Helsingin Oodin kirjaston edessä, kansalaistorilla oli pieni joukko ihmisiä osoittamassa mieltä Vladimir Putinin Venäjän vilpillisiä vaalituloksia vastaan. Keskustelin yhden mielenosoittajan kanssa ja hän toisti sitä mitä asiantuntijat ovat kertoneet tiedotusvälineissä Venäjällä pidetyistä vaaleista. Järjestelyt oli tehty antamaan vallassa olevalle puolueelle etumatkaa. Opposition toimintamahdollisuuksia on kavennettu.

Kävelin Kansalaistorilta Mannerheimintielle ja siellä, Mannerheimin patsaan juurella, oli jouko valkovenäläisiä osoittamasssa mieltä Aljaksandr Lukašenkan hallinnon harrastamaa sortopolitiikkaa vastaan. Mielenoisoittajat kertoivat, kuinka punavalkoisen lipun kantaminen on Valkovenäjällä rikos. Sekä Venäjän, että Valkovenäjän hallintojen sortomenetelmät ovat samanlaisia kuin Venezuelassa ja Nicaraguassa.

Valkovenälaisten mielenosoitus

Samalla kun juttelin valkovenälaisten mielenosoittajien kanssa korviin kantautui ”ketään ei jätetä” -mielensoittajien huudot natsismia, fasismia ja rasismia vastaan. Myös tämä mielenosoitus vastusti totalitarismia. Tässä mielenosoitusta vastustettiin äärioikeistoa, mutta valkovenäläisten ja venäläisten mielenosoittajat vastustivat vasemmistolaista totalitarismia. Vasemmistolaiset huutavat, että ”el pueblo unido, jamás será vencido”. Eli, että yhteistyössä on voima, mutta yhteistyössä totalitarismia vastaan on tärkeä vain, kun se totalitarismi tulee oikealta.

Ketään ei jätetä -mielenosoitus

Näimme eilen, kuinka Helsingin kaduilla ja Pikkuparlamentin aukiolla totalitarismia kannattavat äärioikeistolaiset mm. Odinin soturit marssivat vapaasti ja kailottivat aatteensa ilmoille. Toki vastamielenosoitus oli paikallaan. Koska vastustan kaikenlaista totalitarismia, pysähdyin myös Narikkatorilla olevien kiinalaisten taoisinajattelijoiden kojun kohdalla allekirjoittamaan pari vetoomusta mm. Kiinan totalitaristisen kommunistisen puolueen harrastamaa ihmisoikeusrikkomuksia vastaan.

Sekä Kiina että Valkovenäjä ja Venäjä tukevat Nicaraguan Daniel Ortegan ja Venezuelan Nicolás Maduron hallituksia. Totalitaristipirut yhdistyvät ja me totalitarismin vastustavina emme hoksaa, että olisi se totalitarismi oikealta tai vasemmalta, sillä on samanlaisia nujertavia vaikutuksia oppositioon. Mielenosoitusoikeus on demokraattisen Suomen perusoikeus.

+5
amgs
Sitoutumaton Lohja

Puoluepoliittisesti sitoutumaton valtuutettu (2021-2025). Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2017 sain 112 ääntä.
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Toimittajat ilman rajoja -järjestön jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu