Uutiskooste Nicaraguasta

Kuin rosvot yön pimeydessä, Ortegan poliisijoukot hakivat heitä. Ortegan vankiloissa on yli 130 poliittista vankia. Vielä ei tiedetä missä vangitut ovat ja missä kunnossa.

Tässä tämä uutiskooste Nicaraguan asioista kiinnostuneille lukijoilleni:

15 kansalaisjärjestöä on taas lakkautusuhan alaisina. Aloite on vietty Nicaraguan parlamenttiin. Kuvassa on lista kyseisistä kansalaisjärjestöistä. 

Lista ulkomaille paenneiden toimittajien määrästä kasvaa. Onda Localin toimittaja Patricia Orozco ilmoitti olevansa ulkomailla ja että talo jossa hänen perheensä on asunut yli 30 vuotta on takavarikoitu! Nicaraguan itsenäisten medioiden toimintaa on kavennettu ja samalla sananvapauden ja lehdistövapauden tila on tullut tosi heikoksi. 

Pari päivää sitten ilmoitettiin, että syytteet mm. rahanpesusta Ortegan haastajaksi presidentinvaaleissa pyrkiviä Cristiana Chamorroa, Pedro Joaquín Chamorroa sekä toimittaja Carlos Fernando Chamorroa ja muita Violeta Barrios de Chamorro -säätiön työntekijöitä vastaan etenevät.

Cristiana Chamorro on ollut jo 80 päivää kotiarrestissa, Pedro Joaquín Chamorro on ollut 60 päivää vankilassa (vielä ei tiedetä missä vangitut ovat ja missä kunnossa). Tämä tarkoittaa sitä, että vangitut sisarukset eivät vapaudu. Carlos Fernando Chamorro ehti paeta Costa Ricaan. Erikoista on se, että Carlos Fernando Chamorron mediayhtiö Confidencialilla ei ole ollut mitään tekemistä Cristiana Chamorron johtaman säätiön kanssa. 

Ortegan propagandakoneisto selittää, että Violeta Barrios de Chamorro -säätiö oli peiteorganisaatio, jolla järjestettiin vuoden 2018 mielenosoituksia ja että kyseiset mielenosoitukset olivat vallankaappausyritys. Samaa retoriikkaa toistavat Venezuelan, Kuuban ja Bolivian niin sanotust vasemmistolaiset hallinnot. Niiden hallintojen ihmisoikeuksien rikkomukset ovat maan suvereniteetin ja kansan puolustamista. 

Nicaraguan parlamentissa on käsittelyssä nyt kolme lakiuudistusesitystä, joilla Ortega haluaa puuttua pankkien ja pankkien asiakkaiden toimintaan. Esimerkiksi jos pankin henkilökunta kieltäytyy antamasta tietoja pankkitilien ja pankin toiminnasta, he voivat saada mittavat sakot. Jos yrityksen rahavirroissa on epäkohtia, valtio voi määrätä tietyn prosentin omaisuudesta valtiolle! 

Ne jotka ovat seuraneet Nicaraguan kriisin etenemistä eivät enää epäile, etteikö Ortegan Nicaragua olisi ajautumassa kohti yhden puolueen järjestelmää. Marraskuun presidenttivaaleihin osallistuvat ”oppositiopuolueet” ovat kaikki Ortegan palveluksessa. Euroedustaja Soraya Rodríguezin sanoin Ortega tulee voittamaan presidenttivaaleissa 80% äänillä. EU:n ja muun kansainvälisen yhteisön ei tule hyväksyä marraskuun presidenttivaalien vaalitulosta.

+1
amgs
Sitoutumaton Lohja

Puoluepoliittisesti sitoutumaton valtuutettu (2021-2025). Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2017 sain 112 ääntä.
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Toimittajat ilman rajoja -järjestön jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu