Valekanavaprojekti ja valepresidenttivaalit

Wang Yin on kiinalainen yrittäjä, joka lupasi rakentaa Nicaraguan kanavan. Kanavan rakentamisen aloittamista juhlittiin näyttävästi joulukuussa 2014. Daniel Ortegan hallitus mainosti kanavaprojektia Nicaraguan taloudellisena ihmeenä. Lupauksen toteuttamista varten Nicaraguan hallitus ja parlamentti myönsi yrittäjälle melkein puolet Nicaraguan pinta-alasta (Ley Nro 840). Hallitus perusti toimiston johon on uponnut jo nyt miljoonia dollareita.

Tällä viikolla Nicaraguassa on kerrottu uutisissa, että Wang Yin ja hänen yrityksensä Beijing Xinwei Technology Group Co ovat saaneet potkut Shanghain pörssistä, syynä petos Nicaraguan kanavalla. Jopa Kiinan valtio lainasi rahaa Wang Yinille. Kanavan piti olla toiminnassa viidessä vuodessa. Nicaraguan kanava on yhä näkymätön ihme.

”Paitsi Wang Yin, myös Daniel Ortega huijasi nicaragualaisia.” Näin väittää Costa Ricassa maanpaossa oleva Doña Chica Ramírez. Ramirez johti useita vuosia nicaragualaisten maanomistajien protesteja kanavan projektia vastaan. Kanavan rakentamisen myötä moni maanomistaja olisi menettänyt omaisuutensa ja alueen luonto olisi kärsinyt suuria muutoksia.

Toinen Nicaraguan ”ihmeistä” on marraskuun presidenttivaalit. Järjestelyt sen ympärillä ovat kuin suuri kupla. Voittaja on jo tiedossa. Ortegan puolueen lisäksi vaaleihin osallistuvat pari muuta ”oppositiopuoluetta” (Nicaragussa niitä kutsutaan mosquito-puolueiksi), joiden tehtävä on toimia Ortegan teatterissa vaihtoehtoina. Nämä puolueet tulevat saamaan pari paikkaa parlamentissa, mutta voittaja tulee olemaan Ortega ja hänen puolueensa.

Ortega ei hyväksy kansainvälisiä vaalitarkkailijoita. Tällä viikolla julkaistiin lista ”seuralaisista”. Ortega on kutsunut samanmielisiä ulkomaalaisia oleskelemaan, nautiskelemaan ja juhlimaan kanssaan presidenttivaalien alla. Tietenkin vaalien jälkeen nämä henkilöt sanovat, että vaalit olivat reilut. Listassa on esimerkiksi Chilen sosialistiliikkeen, Espanjan kommunistisen puolueen ja Yhdyvaltain rauhaa ajavan veteraanijärjestön edustajajat, ym.

Samalla Ortega pitää yhä vankiloissa yli 130 poliitista vankia, joista 7 oli varteenotettavan opposition mahdollisia presidenttiehdokkaita. Kaksi vartenotettavaa oppositiopuoluetta on poistettu puoluerekisteristä. Ei pidä unohtaa, että vuodesta 2018 lähtien Ortegan hallinnon sortotoimiin on kuollut yli 300 nicaragualaista. Nicaraguassa on tapahtunut ja tapahtuu jatkuvasti vakavia ihmisoikeusrikoksia. Rikolliset ovat yhä vapaina ja jopa saavat tunnustuksia ja ylennyksiä Ortegalta.

Korona-aalto on yhä paha Nicaraguassa. ”Ihme” on se, että Nicaraguan terveysministeriön mukaan vain yksi nicaragualainen kuolee viikottain koronavirukseen. Kuolinilmoitukset somessa sanovat muuta.

+5
amgs
Sitoutumaton Lohja

Puoluepoliittisesti sitoutumaton valtuutettu (2021-2025). Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2017 sain 112 ääntä.
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Toimittajat ilman rajoja -järjestön jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu