Valtuutetun äänellä ja taustatyöllä pitää olla väliä

Lohjan kaupungintalo

Lohjan kaupunginvaltuustossa päätettiin keskiviikkona muun muassa kaupungin ilmoitusten julkaisemisesta yleisessä tietoverkossa suomeksi ja ruotsiksi. Esitin, että asia palautettaisiin valmisteluun kunnes valtuutetut ovat saaneet tarkemmat tiedot esityksen sisällöstä, perusteluista ja kustannusvaikutuksista.

Esityksen sanottiin tukeutuvan kuntalakiin, mutta esitys oli kokonaisuudessaan hyvin niukkasanainen. Kysyin valtuustossa, mistä oikeasti olemme päättämässä ja mikä vaikutus sillä on kaupunkilaisten oikeuteen saada tietoja Lohjan asioista. Mikä on esityksen kustannusvaikutus?

Minusta ei ole hyvää virkamiesvalmistelua se, että valtuutetut joutuvat itse etsimään tietoa esityksen sisällöstä ja perusteluista.

Ennen valtuuston kokousta olin kysynyt virkamiehiltä asiasta ja tuli selväksi, että hyväksymämme ilmoituslinja voi tarkoittaa sekä sitä, että kaupungin ilmoitukset voidaan julkaista lehdissä tai netissä tai sitä, että ilmoitukset julkaistaan vain netissä.

Asia on kuitenkin niin, että moni kuntalainen ei saa tietoa verkosta vaan lehdistä. Vielä nykyäänkään kaikki kuntalaiset eivät eri syistä pysty hyödyntämään nettiä. He siis jäävät tietoa vaille, jos lehti-ilmoituksista luovutaan.

Ennen kuin esityksestäni ehdittiin pyytää kannatuspuheenvuoroa, valtuuston puheenjohtaja kopautti pikaisesti nuijaansa. Lohjan kaupunginvaltuusto teki päätöksensä puutteellisin tiedoin. Se on vakava juttu, koska esitykseni ei edennyt eikä valtuusto pääsyt äänestämään.

Onko valtuuston puheenjohtajan tehtävä koputtaa asiakohdat pikavauhtia pois ja lopettaa kokous mahdollisimman nopeasti vai johtaa kokousta niin, että jokainen käsittelyssä oleva asia tulee asianmukaisesti päätetyksi? Eikö sillä ole väliä kuinka kehnolla valmistelulla ja puutteellisilla taustatiedoilla asioita päätetään? Mitä varten kunnanvaltuutetut ovat olemassa?

Ana María Gutiérrez Sorainen,
Kaupunginvaltuutettu

+1
amgs
Sitoutumaton Lohja

Puoluepoliittisesti sitoutumaton valtuutettu (2021-2025). Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2017 sain 112 ääntä.
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Toimittajat ilman rajoja -järjestön jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu