Venezuelan presidentti Juan Guaidó Euroopasta Yhdysvaltoihin

Venezuelan väliaikainen presidentti ja edelleen Venezuelan parlamentin laillinen puhemies Juan Guaidó on ollut viime viikosta lähtien kiertueella Euroopassa ja nyt Pohjois Amerikassa.

Guaidó osallistui viime viikolla Davosissa maailmantalousfoorumin, jossa hän puhui mm. demokratian palauttamisesta Venezuelaan ja keskusteli vaikutusvaltaisten henkilöiden kanssa. Guaidó keskusteli mm. Iso Britannian Boris Jonsonin, Saksan Angela Merkelin ja Ranskan Enmanuel Macronin kanssaVenezuelan tilanteesta.

Viikonloppuna Guaidó matkusti Espanjaan, jossa hänen oli tarkoitus keskustella Espanjan pääministerin Pedro Sanchezin kanssa, mutta toisin kävi. Ilmeisesti Podemoksen vaatimuksesta Sánchez ei keskustellut Guaidón kanssa. Tämä tietenkin on herättänyt Espanjassa ihmetystä. Onhan Espanja hyväksynyt Guaidón Venezuelan presidentiksi.

Vasemmistolaisen Podemos-puolueen puheenjohtaja Pablo Iglesias on sitä mieltä, ettei Guaidó ole enää Venezuelan parlamentin puhemies. Iglesias erehtyy, koska Juan Guaidó ja moni muu Maduroa vastaan oleva oppositioedustaja ei ollut edes läsnä parlamentissa, kun ”uutta johtoa” valittiin. Poliisipartiot olivat estämässä oppositioedustajien pääsyä Venezuelan parlamentiin. Olet kai jo nähnyt kuvia hetkestä kunGuaidó yrittää kiivetä rauta-aitojen yli parlamentin edessä. Pysyäkseen vallassa Pedro Sánchez tarvitsee Podemoksen tukea ja Podemos on velkaa Venezuelan hallinnolle sillä Hugo Chavezin ajoista lähtien Podemos on saanut vaalirahoitusta Venezuelasta. Näin ainakin väittää espanjalaisen lehden ABC:n päätoimittaja.

Sunnuntaina Guaidó sai Madridin pormestarilla kultaisen avaimen ja hän puhui Madridin keskustassa Plaza del Solin torilla kokoontuvalle suurelle yleisölle. Tämä aiheutti hermostusta Maduron hallinnossa. Lehtitietojen mukaan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Nicolás Maduron varapresidentti Delcy Flores matkusti Madridiin, vaikka hänellä on kielto saapua EU:n alueelle. Espanjan hallinto on kieltänyt tapahtunutta ja väittää, ettei Delcy Flores ole astunut maahan, vaikka hänen lentokoneensa olikin laskeutunut Madridin lentokentälle. Yksi espanjalaisista ministereistä oli aamuyöllä käynyt juttelemassa Floresin kanssa. Oppositio Espanjassa vaatii tapauksen tutkintaa. Hyvä kysymys on, että miksi Flores saapui Espanjaan, jos hän saapui?

Espanjasta Guaidó matkusti Kanadaan, jossa hän keskusteli Kanandan pääministerin kanssa. Tulevana lauantaina Gaudó kokoontuuMiamissa asuvien venezuelalaisten kanssa. Moni spekuloi, että tapaako Guaidó Trumpia vai ei. Nyt kuitenkin eniten jännitetään sitä, miten käy Guaidolle, kun hän palaa Venezuelaan. Madurolle lojaalit aseistetut miehet ovat olleet jo useita päiviä Guaidón toimistossa ja vieneet sieltä ja sinne tavaroita. Guaidón toimistoon voidaan viedä mitä tahansa, vaikka huumeita, minkä nojalla syyttää Guaidóa ties mistä ja viedä hänet vaikka putkaan.

amgs

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja. Kuntavaaleissa 2017 sain 112 äänellä SDP:n ensimmäinen varasijan Lohjalla. Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen Lohjan vammaisneuvoston jäsen Ahonpään ja Karisjärven työväenyhdistyksen varapuheenjohtaja Ikkalan kyläyhistyksen sihteeri Kotisivu: <a href="http://anasorainen.blogspot.fi/" title="http://anasorainen.blogspot.fi/">http://anasorainen.blogspot.fi/</a> tai <a href="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/" title="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/">https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu