Vihapuhe on epädemokraattista

Itsevarma ja kauniisti laulava lintu

Vihapuhe on demokratiassa riesa, joka ei ole kytköksissä ainoastaan someen, vaan myös sähköposti toimii vihapuheen kanavana.

Yleensä vaalien alla kirjoitukset vihapuheista lisääntyvät, mutta vihapuhe on aina läsnä. Vihapuheen kohteena ovat usein naispoliitikot, vähemmistöihin kuuluvat tai vähemmistöjen oikeuksia puolustavat. Kukaan ei kuitenkaan ole suojassa vihapuheilta, riittää, että on vihaviestien kirjoittajien tai lähettäjien kanssa eri mieltä.

Vihapuheitakin puolustellaan sananvapaudella, mutta vihapuheen ja asiallisen kritiikin välillä on iso ero.

Uutisessa sanottiin, että moni kansalainen ei halua olla ehdolla, koska pelkää joutuvansa vihaviestien kohteeksi. Puolueet voivat tässä katsoa peiliin. Omia ehdokkaita ja kunnanpäättäjiä pitää valmentaa siihen, miten kohdata vihapuhetta. Tärkeintä olisi kuitenkin se, että sosiaalisessa mediassa omia puoluekavereita ei jätettäisi yksin vihaviestien keskelle. Sylkykuppina oleminen on raskasta, ja moni ei ymmärrettävästi suostu epäkiitolliseen tehtävään.

Oli lohduttavaa lukea uutisista, että vihapuheiden tuottajaryhmä on pieni. He kuitenkin toimivat aktiivisesti. Ainakin siltä se näyttää. Sain taas vihaviestin.

https://yle.fi/uutiset/3-11937707

 

+2
amgs
Sitoutumaton Lohja
Ehdolla kuntavaaleissa

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2017 sain 112 ääntä.
Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen
Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen
Lohjan vammaisneuvoston jäsen
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu