Kasvun ihmeitä

Suomi on lähtökohtaisesti hyvä maa yrittää ja työskennellä ja se turvaa vakaan ja turvallisen kasvuympäristön yrityksille. Mutta kuinka asia toimii käytännössä kuntatasolla? Vieläkö kunnissa toimii vanhan ajan ”hyväveli-kerhot”? Miksi jotkut kunnat imuroivat tietynlaisia yrityksiä ja toiset yritykset eivät olisi tulossa samaan kuntaan rahallakaan? Voiko kunta vaikuttaa asiaan ja millä tavoilla? Kuinka pidämme jo olemassa olevat yritykset kunnassamme?

Tässä monia kysymyksiä, joihin vaikuttamalla voimme edes auttaa jatkossa sitä, ettemme tulevaisuudessakin olisi aina kärkipäässä kunnallisveroprosenttitilastoissa ja meillä Ylivieskassa kaupungin sloganin mukaisia kasvun ihmeitä tapahtuisi päinvastaisissa asioissa. Tärkeässä roolissa on kunnan ulospäin antama mielikuva eli imago ja sitä kautta ne henkiset hartiat uusille yrityksille. Ylivieska on ollut jo vuosikymmenten ajan kaupan keskus ja se on antanut paljon hyvinvointia ja kasvua kunnallemme sekä mahdollistanut positiivisen muuttovirran kuntaamme. Mutta olemmeko tätä mielikuvaa painottamalla vaikuttaneet siihen, että monet yritykset ovat kuitenkin tehneet päätökseen sijoittua muihin kuntiin?

Kuntamme vahvuuksia on alueemme parhaat logistiikkayhteydet ja koulutetun työvoiman saanti. Jatkossa täytyisikin varmistaa, ettei keskustamme tyhjene yrityksistä, mutta samalla tulisi luoda myös puitteet, jotka tekevät kunnastamme houkuttelevan teollisuusyrityksille. Jo olemassa olevien yrityksien hyvinvointi ja uusien yrityksien saaminen kuntaamme on ainoa tie, jolla saamme veroprosentin laskuun tulevaisuudessa.

Ami Salmela
Kokoomus Ylivieska
Ehdolla kuntavaaleissa

Ylivieskalainen pitkän linjan teollisuus- ja ravintola-alan yrittäjä, Kokoomuksen ehdokas kuntavaaleissa 2021.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu