Muutos on aina parempaan päin

Ihmisiä on perusluonteeltaan kahdenlaisia. Niitä, jotka edistävät muutosta, sekä niitä, jotka vastustavat sitä.

Sekä Keskusta että SDP ovat Suomen ylivoimaisesti muutosvastarintaisimmat puolueet, ja yhteistä niille on halu kääntää kelloa taaksepäin, tai ainakin hidastaa muutosta mahdollisimman paljon.

Kehityksen, ja sitä kautta Suomen tulevaisuuden näkökulmasta vaalien tulos on huonoin mahdollinen, sillä todennäköinen Kesk + PS + Kok hallitus tulee näyttämään kyntensä erityisesti aluepolitiikan saralla, joka on äärettömän kallista hidastustaistelua vääjäämätöntä kaupungillistumista vastaan.

Samaan aikaan SDP kykenee halutessaan lyömään kapuloita rattaisiin työelämään ja sosiaaliturvaan liittyvien muutosten saralla ilman hallituspaikkaakin. Toisaalta, samat kapulat olisivat käytettävissä hallituksessakin, eli ongelma on joka tapauksessa edessä.

Vaikka Kepu ei aluepolitiikan osalta mitä luultavimmin suomuistaan pääse, toivon todellakin että rohkeus riittää katkaisemaan ay-liikkeen selkärangan siinä vaiheessa kun lakkoasetta uhataan ensimmäisen kerran käyttää.

Ennaltaehkäisevästi olisi myös järkevää järjestää kansanäänestys työmarkkinajärjestöjen jäsenmaksujen verovapauden poistamisesta – jos kansa on poistamisen puolella, ei yleislakko ole mahdollinen.

Jos rohkeus ei riitä, on olemassa todellinen riski siitä, että hallitus rupeaa tekemään sitä mitä pystyy sen sijaan että se tekisi mitä pitää. Siinä tapauksessa nähdään neljän vuoden päästä josko kriisimentaliteetti alkaisi olla asianmukainen hieman erilaiselle vaalitulokselle.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu