Uusi työväenpuolue on syntynyt?

Edellisessä kirjoituksessani peräänkuulutin tulevalta hallitukseltamme rohkeutta ay-liikkeen ulkoparlamentaarisen vallan poistamisessa. Puhuessani kollegan kanssa aiheesta, hän löi pöytään skenaarion mitä en ollut itse vielä ottanut huomioon.

Perussuomalaisista voi syntyä uusi työnväenpuolue, joka jatkaa siitä mihin SDP:n rahkeet loppuivat. Jos näin käy, voimme nähdä todennäköisessä Keskusta + Kok + PS hallituksessa puolueen, joka ei suostu liittojen vallan heikentämiseen, sillä se aiheuttaisi äänien valumista persuilta takaisin demareille.

Tämä asia otetaan luonnollisesti hallitusneuvotteluissa jo huomioon, mutta jos näin ennakkosopimuksista huolimatta käy, niin pyydän Sipilää tekemään miehen työn ja puhaltamaan pelin välittömästi poikki siinä vaiheessa. Maan kokonaisetua ei saa vaarantaa yhdenkään yksittäisen puolueen äänien takia, ja jos jokin hallituspuolue vastustaa tarvittavia muutoksia, se pitää vetää heti tilille uusien vaalien muodossa.

Edellinen sateenkaarihallituksemme nautti näennäisestä vallasta, eli vaikka valtikka oli kädessä, mistään ei päässyt päättämään. Pahin skenaario on lukkiutua taas neljäksi vuodeksi tilaan, jossa mitään muutoksia ei saada aikaiseksi.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu