Norsunluutornista päivää

Tapanilan raiskaustuomion jälkimainingeissa kansan syvät rivit ovat esittäneet mielipiteensä siitä, että häkki olisi voinut heilahtaa enemmänkin, ja Lindström reagoi tähän näin:

"Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps) ei kommentoi Tapanilan raiskaustuomiota eikä muitakaan yksittäisiä oikeustuomioita edes yleisellä tasolla. Hän sanoo, että tuomioistuimien rangaistustason koventamista aletaan käsitellä syksyllä kuten hallitusohjelmassa kirjattiin."

Tämän seurauksena Jukka Kemppinen kuvaa tuoretta oikeusministeriämme Jari Lindströmiä sanoin:

"Tuo mies puhuu kuin idiootti , hän näyttää idiootilta, mutta älkää antako sen pettää itseänne: hän on idiootti."

Sekä Jyrki Virolainen näin:

"Ehkä joku oikeusministeriössä voi kertoa Lindströmille, että rangaistusten oikeudenmukaisuuden ja oikeustajun vastaavuuden selvittäminen ja "varmistaminen" kuuluu joka päivä riippumattomille tuomioistuimille, jonka antamiin ratkaisuihin oikeusministerin ei ole syytä työntää lusikkaansa."

Pidän professoreiden ulostuloa erityisen mielenkiintoisena siksi, että se heijastaa politiikassa yleistä psykologista ilmiötä:

Siitä, että uskomme jonkun olevan idiootti, seuraa automaattisesti se, että mitä hän sanoo ei pidä paikkaansa.

On täysin ymmärrettävää että arvon emeritusprofessoreita harmittaa se, että oikeusministerin pesti on maallikolla, joka vielä sattuu olemaan perussuomalainen, mutta tuon tason kavereilta soisi tarkempaa harkintakykyä, sillä Lindströmin ulostulo ei millään tavalla ollut vallan kolmijakoopin vastainen. Hänen työnsä on huolehtia siitä, että lainsaadännössä oleva rangaistusasteikko on 1)kansan oikeustajun mukainen ja 2)tarkoituksenmukainen.

Tässä on siis tärkeä huomata, että Lindström ei missään vaiheessa astunut tuomioistuinten tontille (kritisoimalla annettuja tuomioita), vaan pysyi omallaan, eli lainsäädännössä (rangaistusasteikossa).

Jos tarkkoja ollaan, professoreiden keuliminen oli itseasiassa askel lainsäädäntövallan puolelle, eli rikkoi itsessään vallan kolmijakooppia vastaan.

"Joka tapauksessa Lindström teki uuden rataennätyksen. Näin nopeasti hän osoitti, ettei hänestä ole oikeusministeriksi. Melkein varmasti hänelle oli annettu ohje pitää enimmäkseen suunsa kiinni, mutta hänpä ei pitänyt." (Kemppinen)

Vaan kukapa ohjeistaisi arvon professoreja. Yleisesti ottaen nautin siitä kuin joku ärsyttää norsunluutorneissa asuvia elitistejä, ja lähes poikkeuksetta se tapahtuu ns. oman alan ulkopuolelta.

Nähtäväksi jää millainen mies Lindström on, mutta aloitus oli vahva. Tässäpä tärppi hänelle – perusta Suomeen poliittisesti riippumaton perustuslakituomioistuin, ja katso kuinka kansa kiittää kun Suomessa on instanssi joka kykenee kumoamaan virkamiesten räikeästi laittoman toiminnan, kuten esimerkiksi vuosia jatkunut tullin toiminta sekä autoverojen että alkoholin verkkokaupan suhteen.

Sama instanssi tekisi hyvää myös ns. maan tavan kitkemiselle, jossa onnistuessasi ansaitset mielestäni patsaan haluamallesi paikalle.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu