Edustajilta mandaatti pois

Eräs nykyisen eurokriisin vähemmän tiedostetuista varjopuolista on se, että vajaan vuosikymmenen ajan tämän mantereen johtajat ovat joutuneet käyttämään merkittävän osan ajastaan ja ajattelukapasiteetistaan sen hoitamiseen. (huom. ei siis ratkaisemiseen, vaan hoitamiseen)

Pähkinänkuoressa tämä tarkoittaa sitä, että ulkopoliittiset asiat ovat vaatineet pääfokuksen, ja sisäpolitiikka on jäänyt hunningolle. Tämä on euroalueen vakavimpia valuvikoja, sillä kun kokonaisuuden osaset käyttävät merkittävimmät paukkunsa pitääkseen kokonaisuuden kasassa, ne unohtavat pitää huolta itsestään.

Osittain ongelma johtuu liiallisista vapauksista – jos Suomen perustuslakiin olisi kirjattu velkajarru tai muu este muiden maiden rahalliseen tukemiseen, ei Suomen edustajien tarvitsisi raapia päätään tämän asian suhteen.

Koska kriisi tulee jatkumaan kunnes se ikävällä tavalla loppuu, vielä ei ole myöhäistä, sillä perustuslaki on muutettavissa jos niin halutaan – tämä antaisi Suomen edustajille "no can do" kortin, joka on neuvotteluissa erinomainen kapistus. Samalla se pakottaisi johtajamme keskittymään kotimaisiin ongelmiimme, joita on aivan riittävästi omasta takaa ilman Kreikkaakin.

Sitäpaitsi, Kreikka kykenee ratkomaan ongelmansa heti kun se ottaa uudelleen käyttöön oman valuuttansa

Uponneita kustannuksia ne miljardit ovat joka tapauksessa, nyt on aika katsoa peiliin ja hyväksyä se.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu