Avoin kirje Huoltovarmuuskeskukselle – maksujärjestelmästä perusinfraa

Kreikan ns. suunnitelma B on kuohuttanut Kreikassa ja Kreikan ulkopuolella. Käytännössä suunnitelma oli ottaa tarvittaessa käyttöön rinnakkainen sähkönsiirtoverkko, jolla turvattaisiin sähköverkon toimintakyky siinä tapauksessa, jos ulkomaille johtavat suurjännitekaapelit vaurioituisivat.

Vai miten se nyt meni – voit korvata sähkönsiirron vaikka vesijohtoverkolla, tai kylmän Suomen tapauksessa kaukolämpöverkolla, ja vieläkään kuohuntaa ei tapahtuisi – Suomessa on jopa laitos, Huoltovarmuuskeskus, jonka tehtäväksi tämä on annettu:

"Huoltovarmuudella tarkoitetaan kykyä sellaisten yhteiskunnan taloudellisten perustoimintojen ylläpitämiseen, jotka ovat välttämättömiä väestön elinmahdollisuuksien, yhteiskunnan toimivuuden ja turvallisuuden sekä maanpuolustuksen materiaalisten edellytysten turvaamiseksi vakavissa häiriöissä ja poikkeusoloissa."

En tiedä onko Kreikassa huoltovarmuuskeskusta, mutta jos on, he ovat tehneet työnsä huonosti, sillä yhteiskunnan toimintojen kannalta täysin välttämätön osa, maksujärjestelmä, kyettiin sulkemaan täysin vieraiden valtojen toimesta. Suunnitelma B olisi pitänyt toteuttaa Kreikan tapauksessa jo vuosia sitten, sillä nyt se oli liian myöhäistä.

Kreikan kriisi on osoittanut sen, että pankeista on tullut armeijaan verrattavia ulkopolitiikan työkaluja, joka on myös merkittävältä osin syynä siihen, että amerikkalaisten ja europankkien ei annettu kaatua vapaan markkinatalouden oppien mukaisesti.

Pyytäisin nyt Suomen Huoltovarmuuskeskusta perehtymään vastaavaan uhkakuvaan, ja tekemään tarvittavat toimenpiteet uhkakuvaan vastaamiseksi.

Järkevin ratkaisu on luultavasti irroittaa maksujärjestelmä omaksi perusinfrakseen täysin irti pankeista – ei ole olemassa mitään hyvää syytä, miksi yhteiskunnan kannalta välttämätöntä toimintaa pyöritetään kasinoiden toimesta.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu