I call bullshit – Velaksi eläminen loppuu

Alexander Stubb: "Velaksi eläminen loppuu", kirjataan pöytäkirjaan 11.8.2015.

Tarkennettuna ainoa lupaus jonka Stubb tekee on, että velkaantuminen taittuu tämän hallituskauden aikana, loput jätetään seuraavaan hallituksen murheiksi.

Hallitusohjelman tarkka lause on "Hallituksen talousohjelman mukaan velkaantuminen suhteessa bruttokansantuotteeseen taittuu vaalikauden loppuun mennessä ja velaksi eläminen lopetetaan vuonna 2021."

Eli taittuminen tarkoittaa käytännössä sitä, että vuonna 2019 tämän käppyrän http://www.findikaattori.fi/fi/44 (myös kuvaliitteenä) kulmakerroin on nolla tai negatiivinen.

I call bullshit – Sipilän hallituksen honeymoonperiodi on ohi, ja mitään konkreettista ei ole tapahtunut.  Tämä tarkoittaa sitä, että riittävää kriisimentaliteettia ei ole, jolloin esim. ns. yhteiskuntasopimuksen osalta mahdollisestetaan ajanpeluu sopimusosapuolien toimesta, ja yhtään mitään ei saada ennen vaalikauden puoltaväliä valmiiksi, jolloin valmistaudutaan jo seuraaviin vaaleihin.

Ainoa asia, joka saa demokraattisen valtion oikeasti tekemään uudistuksia on rahojen loppuminen (ts. valtion lainakorkojen nousu), ja sitä ei tule merkittävässä määrin tapahtumaan Suomen osalta ennen vuotta 2019 (olettaen ettei mikään merkittävä ulkoinen härdelli kuten euroalueen hajoaminen sitä aiheuta).

Palataan asiaan vuonna 2019, voidaan lämmöllä muistella sitä aikaa kun maan suurimmat huolet tuntuivat olevan jonkun persun sanomiset, tai sanomatta jättämiset.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu