Huonot vibat – mutta miksi?

En yleensä kirjoita tunnepohjalta, mutta tällä kertaa teen poikkeuksen. Aivan alkuun tunnustan että käytän noin pari tuntia päivässä seuraten talousaiheisia uutissivustoja, keskustelupalstoja ja blogeja, eli informaation määrä on ihan kiitettävä, mutta koska nyt en kykene rationaalisella tasolla hahmottamaan mistä kenkä tarkalleen puristaa, voin vain todeta että "Maailman(talouden) lähitulevaisuus tuntuu minusta huolestuttavalta."

Vuoden 2008 tapahtumiin johtaneet virheet ovat edelleen paikkaamatta, ja siitä saakka olemme olleet hidastetun junakolarin sivustakatsojina – sen sijaan että maailma integroituisi enemmän (kehitys kylmän sodan päättymisen jälkeen aina vuoteen 2008 saakka), se on hajoamassa palasiksi (yksi esimerkki tästä on EU). Kuten maailmanhistoriassa on aina käynyt, huonoina aikoina neuvottelupöydissä panokset kovenee ja yhteinen etu hukkuu kansallisten etujen edessä.

Osaan nostaa pöydälle kolme tuoretta asiaa, jotka yhdessä ovat nostaneet karvani pystyyn:

Raportti: Venäjä ja Nato valmistautuvat sotaan

Kiina devalvoi kolmannen kerran

Öljyn hinnan putoaminen

Kuten Kreikan kolmas tukipaketti tällä viikolla, tuntuu siltä, että valtiot ympäri maailman pelaavat aikaa vääjämättömän edessä, ilman että kenelläkään on varmuutta siitä mikä vääjämättömyys on edessä, mutta kukaan ei halua pajatson laukeavan heidän vahtivuorollaan. Trendi on kuitenkin selvähkö – parempaan päin ei olla menossa, ainakaan vielä.

Soisin vaikka maailmantalouden heittävän täysin häränpersettä, ja kaikkien maailman velkojen anteeksiantamista, kunhan sotimaan ei jouduta.

Toivotaan että pahat vibat johtuvat vain eilen syömästäni aasialaisesta ruuasta, sekin on paljon mahdollista.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu