Uudet vaalit tai kansanäänestys työmarkkinajärjestöjen asemasta

Nyt kun ns. yhteiskuntasopimus kaatui, Sipilällä on mielestäni kaksi vaihtoehtoa, joiden vaikutus on riittävän suuri Suomen suunnanmuutokseen.

Ensimmäinen on jo aikaisemmin ehdottamani uusien vaalien järjestäminen, joka loisi toivottavasti riittävän kriisimentaliteetin sekä kansalle, että puolueille, jotta valmius muutoksiin alkaa löytyä.

Toinen konsti vähentää työmarkkinajärjestöjen valtaa poistamalla liittojen jäsenmaksujen verovähennysoikeus, sekä työnantajilta vastuu jäsenmaksujen keräämisestä. Tämän lisäksi työmarkkinajärjestöjen verovapauden voisi poistaa samassa rytäkässä.

Tämä johtaa mitä luultavimmin yleislakkoon, jonka tosin voi välttää järjestelmällä kansanäänestys asiasta ensin.

Jos kansanäänestyksen tulos olisi se, että työmarkkinajärjestöjen valtaa ei haluta pienentään, niin viimeinen voinee sammuttaa valot.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu