Mielipiteeni turvapaikanhakijatilanteesta

HS uutisoi tänään 22.8.2015: Turvapaikanhakijat yllättivät hallituksen

Mielestäni jokaisen poliitiikkaa harrastavan velvollisuus on esittää mielipiteensä siitä, onko käsissämme ongelma vai ei, ja jos on, millaisia ratkaisuja ongelmaan kannattaa. Tärkeä pointti on siinä, että tässä nimenomaisessa asiassa ei ole kyse maahanmuuton kannattamisesta tai vastustamisesta, eli arvoistaisin jos mahdolliset kommentoijat pitäisivät natsikortin taskussaan, vaikka mahdollisesti tekisi mieli huutaa keskitysleireistä.

Mielestäni kyseessä on ongelma, ensisijaisesti siksi, että Suomi ei jäykkien työmarkkinoidensa, sekä huonon työllisyystilanteensa takia kykene integroimaan näin suurta määrää turvapaikanhakijoita yhteiskuntaan. Työmarkkinoiden joustavuuden lisäämistä kannatan toki, mutta se on oma asiansa jota en tässä käsittele.

Ehdottomasti ensisijainen ratkaisu ongelmaan on ratkaista kriisit turvapaikanhakijoiden lähtömaissa, käytännössä esim. Syyriassa tämä tapahtuisi helpoiten niin, että joko länsimaat lopettavat kapinallisten tukemisen, tai Venäjä lopettaisi hallituksen tukemisen – riippumatta siitä kumpi puoli voittaa, konflikti mitä luultavimmin päättyisi. Vastaava tilanne on käytännössä kaikissa aseellisissa konflikteissa maailmassa, eli ulkomaisen rahan tulo jommallekummalle osapuolelle johtaa sen tappioon.

Toisaalta, olisin valmis tarvittaessa myös lopettamaan kriisit aseellisesti, joko YK:n tai palkka-armeijoiden voimin.

Vaikka Suomen muskelit eivät riitä itse kriisien lopettamiseen, sen pitäisi ensisijaisesti ajaa näitä ratkaisuja. Jos ja kun kriisit nyt näyttävät kuitenkin jatkuvan, niin esitän myös mielipiteeni siitä mitä Suomessa on tehtävissä ongelman oireiden, eli turvapaikanhakijoiden määrän, lievittämiseksi:

1)Insentiiviä turvapaikanhakemiseen Suomesta on vähennettävä, tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että turvapaikanhakijat on syytä asuttaa tyhjiksi jääneisiin varuskuntiin turvapaikkakäsittelyn ajaksi, jossa tarjotaan muonitus ja majoitus, sekä varuskunnista tutut peruspalvelut, kuten kuntosali. Päiväohjelmaan kuuluisi suomen kielen, kulttuurin ja lainsäädännön opiskelu.

2)Turvapaikanhakemisprosessia on nopeutettava mahdollisimman nopeaksi – tämä on erityisen tärkeää myös niiden kannalta kenelle turvapaikka myönnetään, jolloin he eivät joudu pysymään kasarmilla liian kauaa. Siinä vaiheessa kun turvapaikka myönnetään, integroiminen yhteiskuntaan varuskuntien ulkopuolella aloitetaan nykyiseen tapaan.

3)Komppaan myös Ahmed Elgargouria siinä, että Suomeen tulevien turvapaikanhakijoiden rikostausta pitäisi selvittää huolella, sillä rikollisten integroiminen on hyvin vaikeaa, ellei mahdotonta. Tämä on toki ristiriidassa nopean käsittelyn kanssa, mutta välttämättöntä.

 

Muuten olen sitä mieltä, että työmarkkinajärjestöt on tuhottava.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu