Politiikka on rikki – VR:n YT:t

Olen miettinyt tätä aihetta pitkään, mutta Lindtmanin ulostulo tänään sai minut viimein tarttumaan näppäimistöön.

Olen työskennellyt erään suuren suomalaisen pörssiyrityksen pääkonttorilla koko työurani, ja nähnyt osani siitä mitä politiikka on parhaimmillaan – erilaisten intressien yhteensovittamista yhteisen päämäärän (pörssiyhtiössä yleensä liikevaihto + kannattavuus) saavuttamiseksi.

Vielä työuraani pidempään suomalaista politiikkaa seuranneena olen nähnyt osani siitä mitä politiikka on huonoimmillaan – muiden toimien alasampumista oman päämäärän, eli vaalivoiton saavuttamiseksi.

Ei ole ihme että Suomi Oy Ab on hyvää vauhtia menossa konkurssiin – edes selviä yhteisiä tavoitteita ei ole, vaan ne vaihtuvat riippuen siitä kuka sattuu olemaan hallituksessa.

Ehdotukseni (melko hihasta temmattuna, kommenteissa sana vapaa) yhteisiksi pysyviksi (yli vaalikausien) tavoitteiksi, joita vastaan jokaisen hallituksen onnistumista pitäisi mitata, ja historiankirjoihin hall of fameen (tai muutaman edellisen hallituksen tapauksessa hall of shameen) kirjata:

Yksityisellä sektorilla työskentelevien % osuus väestöstä
Yksityisellä sektorilla työskentelevien totaali palkkasumma
Ostovoima
Yksityisen sektorin velkaantumisaste
Julkisen sektorin velkaantumisaste
Elinikäodote

Näiden päälle voisi kukin hallitus laittaa halutessaan omat tilapäiset mittarinsa (esim. hiilijalanjälki, tuloerot, kaupungillistumisaste jne. ), mutta yhteisten mittarien pitäisi olla ja pysyä.

 

Ja juu, tottakai VR:n YT:t ovat oikea ratkaisu, ja ne ovat seurasta siitä että viimeiset pari vuosikymmentä VR:n on annettu pöhöttyä, ja nyt viimein kun monopolia on alettu purkamaan (Onnibus etc), paljastuu kuinka päin helvettiä asiat ovat kilpailukykymielessä.

Lindtman on hyvä ja ottaa historiankirjat käteen ja syyttää niitä ketkä olivat vallassa kun VR mätäni käsiin, ei niitä jotka yrittävät korjata tilanteen.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu