Vaarilla on ratkaisu pakolaisongelmaan

Miljoonien pakolaisten virta Pohjois-Afrikan kriisialueilta alkaa olla sen verran merkittävä ongelma, että melko radikaaleja ratkaisuja tarvitaan. Aikaisemmin ehdotin sotilaallisia keinoja, mutta ilokseni tajusin tänään ettei se ole ainoa ratkaisu.

Kuukausi sitten luin ehdotuksen siitä, että Suomen pitäisi luovuttaa maapläntti uudelle pakolaisvaltiolle. Ajattelin mielessäni että melko pähkähullu ajatus, tuskin sinne suolle ketään jäisi asumaan, ja toisaalta näinköhän yksityisten omistamia maita noin vain luovutetaan länsimaisessa oikeusvaltiossa.

Tänään Egyptistä kajahti vastaava ehdotus – molemmat mieleeni tulleista asioista lakkasivat olemasta ongelmia. Takaraivosta muistui mieleen myös Oxfordin proffan taannoinen kommentti:

"Hän mainitsee esimerkkinä sen, että pakolaisten ei anneta tehdä töitä. Monet lapset eivät käy koulua, koska heitä ei kiinnosta Jordanian järjestämä opetus. Samaan aikaan leireillä on satoja työttömiä syyrialaisia opettajia." – suurin ongelma pakolaisuudessa on juurikin tämä, riippumatta siitä mihin maahan he menevät, sieltä ei heille töitä riittävästi löydy. Tämä johtuu Euroopassa vallitsevasta kysyntäpulasta, joka on seurausta kilpailukyvyn rappioitumisen peittämisestä velkaantumalla käytännössä pari vuosikymmentä.

Kallistahan uuden valtion perustaminen olisi, mutta jos yksityisten miljardöörien rahat eivät riittäisi, niin ohjataan vaikka EKP:n epäonnistunut setelirahoitus tähän tarkoitukseen. 60 miljardilla rakentaa kuukaudessa ihan kivasti, ja mikä parasta, lähes kaikki työ voitaisiin tilata Eurooppalaisilta yrityksiltä vaikka sillä ehdolla, että ne työllistävät maksimaalisen määrän saaren työvoimaa. Tämä auttaisi myös Euroopan kysyntäpulaan ihan kivasti.

Kaikki voittaisivat.

Jos tämä tuntuu kaukaiselta ajatukselta, niin on hyvä muistaa tämä keino jo kokeiltu ja hyväksi havaittu mm. Yhdysvalloissa (1700-luvulla) ja Australiassa (~1800-luvulla), sekä 67 vuotta sitten Israelin tapauksessa. Israelin tapauksessa tosin merkittävä virhe tapahtui siinä, että valtio perustettiin mantereelle saaren sijaan.

 

***

Muuten olen sitä mieltä, että työmarkkinajärjestöt on tuhottava.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu