Lomarahat – Hallitus voisi oppia Nokian virheistä

Aikaisemmin tällä viikolla uutisoitiin näyttävästi Nokian johtajat tuhosivat Nokian: "Nyörejä hallussaan pitänyt ylin johtajisto erkaantui tuotteiden kehittäjistä ja keskijohdosta, kun kilpailijat alkoivat rynniä rinnalle. Keskijohto sävytti alempaa tulevaa viestiä markkinoista ja kuluttajien tarpeista sellaiseksi…"

Kuulostaako tutulta? Tänään pääministerimme myönsi lomarahoihin liittyen ettei hän tiennyt taustatietoja päätöksensä perusteista. Vaikka epäselvää on ketä voidaan kutsua keskijohdoksi tässä tapauksessa, ja lyökö Sipilä nyrkillä pöytään niin että hedelmäkulhot kaatuvat, niin vaikutus on sama: vääriin tietoihin perustuvien päätösten takia firma menee kiville.

Vaikka Winston Churchill aikoinaan totesi, että vahvin argumentti demokratiaa vastaan on viiden minuutin keskustelu keskivertoäänestäjän kanssa, voisi hallitus laskeutua norsunluuntornistaan ja etsiä käsiinsä ne kyvykkäät sekä asiosta perillä olevat ihmiset, jotka todella välittävät tästä maasta, ja joilla ei ole mitään hävittävää totuuden sanomisessa – viisaus ja totuus ei asu eturyhmissä eikä virastoissa, vaan niiden ulkopuolella.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu