Maan tapaa turvapaikkabisneksessä

Ilta-Sanomat uutisoi sekä Keskustan että Kokoomuksen kansanedustajien olevan mukana turvapaikkabisneksessä. Siinä vaiheessa kun aktiivipoliitikko lähtee kiireittensä ohella liiketoimintaan mukaan, voit olla varma siitä että persnettoa tuskin tulee.

Keskustan tapauksessa voittoa ei ole tarkoitus tehdä ”Ei ole sillä lailla bisnestä”, sanoo Markus Lohi. "Meillä on yhdistys, joka omistaa yhtiön. Ulos ei lähde yrityksestä voittoja, jos sellaisia syntyy. Yhtään euroa ei tule koskaan lähtemään yhdistyksen ulkopuolelle, kaikki rahaa jää toimintaan."

Eli aloitetaan siitä, että pahasti tappiolla oleva Kivitippu saadaan nollatulokseen, ja jos yli jää, voi tämäkin laitos työllistää kivasti oikean puoluekirjan omaavia, sekä sukulaisia, koulutuksesta riippuen sopiviin virkoihin. Se, että voittoa ei tule ei tee poliittisten organisaatioiden "liiketoiminnasta" yhtään sen moraalisempaa.

Kokoomuksen tapauksessa tarkoitus on ilmeisesti tehdä voittoa, mutta mahdolliseen jääviyssyytökseen Sanna Lauslahti vastaan näin:

"Lauslahti sanoo, että on ”loukkaus” lähteä väittämään, että hänen hallitusjäsenyys muodostaisi jääviyden.

Hän vertaa asemaansa poliitikkoon, joka toimii S-ryhmän hallintoelimissä. Samat poliitikot päättävät kunnissa kaava-asioista, jotka liittyvät suoraan S-ryhmän toimintaa eikä sekään ole kiellettyä."

Kuten on yleisesti tiedossa, kaavoituksen ja kotimaisten kauppaketjujen kytkennät ovat ainakin moraalittomia, jos eivät laittomia.

Lohi ja Lauslahti, olette siinä suhteessa epäonnekkaita että nalli napsahti tällä kertaa medianhuomion osalta teihin, sillä politiikalla ansaitseminen on maan tapaa, eli melkein kaikkihan sitä tekevät.

Suuremmassa kuvassa kyse on siitä, että poliittisille puoluelle ei pitäisi antaa kertyä omaisuutta, sillä sen jälkeen puolueet keskittävät voimiaan omaisuutensa kasvattamiseen, kansankunnan edun kustannuksella.

Ehkä joku päivä tässä maassa valtaan pääsee puolue, jolla ei maan tavan purkamisessa hävittävää ole.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu