Anonymiteetti vai sananvapaus?

Tähän päivään saakka olin kokenut anonyymin keskustelun itseisarvoksi, mutta seurattuani "Suomalaisia yritetään harhauttaa – tämänkin palvelun kautta" blogauksen  kommentteja, muutin mieleni – disinformaation ulkopoliittinen riski painaa vaakakupissa enemmän kuin anonyymin sananvapauden tuomat hyödyt.

Kannustan jokaista suomalaista uskottavaa verkkomediaa ottamaan käyttöön vahvan tunnistautumisen, eli käytännössä pankkitunnukset. Samalla olisi toki suotavaa, että monen kotimaisen median harrastamasta ennakkosensuurista luovutaan samalla.

Tämä ei vaadi lainsäädännöllistä muutosta, vaan asia on jokaisen verkkomedian päätettävissä, senkin uhalla että kommentoijat pakenevat anonyymeihin palveluihin – tätä en usko kovin monen lukijan kokevan suurena tappiona.

Verkkomediassamme tapahtuva informaatiosota on verrattavissa harmaan vaiheen toimintaan, ja olen valmis uhraamaan anonymiteetin suveneriteetin tähden. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sananvapaudesta luopumista.

“I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it.”

S.G. Tallentyre, The Friends of Voltaire

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu