Lex Ahola: Passi pois, ja sormenjäljet talteen

120 kuollut, 200 haavoittui (HS 13.11.2015) – tämä tulee aiheuttamaan toimenpiteitä eri puolella Eurooppaa, ja alla oma ehdotukseni erääksi niistä.

Ehdotan, että jokaiselta sotatoimialueille ilman pätevää syytä matkustavalta otetaan pois Suomen kansalaisuus, ja sormenjälkitunnistuksella rajatarkastuksissa pidetään huoli, että Suomeen ei ole enää asiaa. Ensi tilassa tämä käytäntö on syytä laajentaa Euroopanlaajuiseksi, ja se heikentää myös terroristijärjestöjä, sillä kynnys lähteä sotimaan kasvaa.

Teknologia tähän on jo olemassa (maailmalla lentäessä sormenjälkitunnistus passintarkastuksessa on arkipäivää), vain poliittinen tahto puuttuu.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu