Näin Sampo ryöstetään – Case VVO ja Y-säätiö

Kirjoitin jo aikaisemmin noin 8600 asunnon kaupasta VVO:lta Y-säätiölle. Kun lehdistö ehti hieman tunkiota tonkia, löytyi sieltä ihan messevä saalis: Rakennuslehden (11.12) mukaan jopa sata miljoonaa euroa asukkaiden vuokrissaan keräämää korjausrahaa voi jäädä VVO:lle, eikä se siirry kaupan mukana.

Jos asut näissä myydyissä asunnoissa, ja kauppa todellakin toteutuu kiinteistökauppana, tämä tarkoittaa sitä, että kotitaloudeltasi varastettiin runsas kymppitonni. Tällä hetkellä näyttää siltä, rakennuslehden artikkelista:

"”Yleensä tällaiset kaupat ovat olleet kiinteistökauppoja”, Nieminen sanoo."

Vaikka tässä maassa on suomigarkkien puuhastelua nähty ennenkin (esim. case Liukku), niin luulisi että näin röyhkeästä varkaudesta katukivet lentäisivät. Y-Säätiö ei ainakaan asukkaiden puolia aio pitää, myöskin rakennuslehden artikkelista:

"”En lähde kommentoimaan VVO:n asioita”, Y-Säätiön toimitusjohtaja Juha Kaakinen sanoo kysyttäessä kaupan kohteena olevien asuntojen asuintalovarauksen eli asukkaiden keräämien korjausrahojen kohtalosta."

8600 rikosilmoitusta petoksesta olisi mielestäni ihan paikallaan. Toisaalta, jos säätiölaki ei olisi mitä olisi, niin asianomaiset saisivat Y-Säätiön johdon vaihtumaan epäonnistuneen edunvalvonnan takia.

Aiheesta lisää myös Taloussanomissa (11.12).

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu