Oravan joulu on tänä vuonna pienimuotoinen

Kesäkuussa kirjoitin Suomen omasta Fivan silmien alla tapahtuvasta subprimehuijauksesta, Orava asuntorahastosta. Tänään Orava järjesti osakeannin, joka jäi merkittävästi vajaaksi. Tuulipuvut (onnea voittajille!) kuitenkin kantoivat yhtiöön 1,5 miljoonaa, jotka sisäpiiri laskuttaa yhtiöstä ulos hallinnointipalkkioina ennen kesää.

Tämän jälkeen rahastolla on vielä myydä joitakin tontteja asuntojen alta, jonka jälkeen  rahaa ei enää löydy hallinnointipalkkioiden eikä osinkojen maksuun.

Sitten edessä on pakotettu asuntosalkun likvidointi, joka paljastaa asuntojen arvon olevan paljon alle tasearvon, ja edessä on ns. game over. Arvioisin tämän tapahtuvan ennen kuin kuusipuun alla tanssitaan vuonna 2016, aivan kuten laulussa: "Joulurauha vasta sitten metsään palasi. Kun pakkasrouva oravalta hengen halasi."

Ainoa mieleen tuleva skenaario, jossa orava selviää kuivin jaloin on turvapaikanhakijoiden asuttaminen rahaston asuntoihin veronmaksajien rahoilla. Nähtäväksi jää, ovatko asunnot sellaisissa paikoissa että tämä todella onnistuu, jos näin on, niin nostan kyllä hattua rahaston sisäpiirin businessvainulle.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu