Puolisotilaallisessa venekerhossa tilanne päällä

Miinalaiva Pohjanmaata uhkaa romuttaminen, vaikka ostaja olisi ollut valmis maksamaan siitä 350 000 euroa (HS 22.12.2051).

Puolustusvoimien päätös on mielestäni oikea, sillä kyseinen ostaja on jo kertaalleen toiminut bulvaanina puolutusvoimien vanhalle kalustolle (IL 8.2.2015), joka sellaisenaan (puolustusvoimien väreissä) siirtyi samaan venäläisomistukseen kuin monet strategisesti tärkeät ranta- ja saaristokiinteistöt (IL 23.1.2015).

Hesarin artikkeli Pohjanmaasta on saanut 76 kommenttia, joka on tavallista enemmän. Merkittävä osa kommentoijista vastustaa romutuspäätöstä, ja on ilmeistä, että ainakin osa heistä saa palkkansa trollitehtaalta, jonka takia todellista kansalaismielipidettä on vaikea arvioida.

Trollien käymä informaatiosota on ihan normaalia, mutta se mikä laittoi ihmettelemään on entisen puolustusministerin Stefan Wallinin mielipidekirjoitus aiheesta (HS 22.12.2015), joka ei syystä tuntemattomasta maininnut ostajan mahdollisesti kyseenalaisia motiiveja millään tavalla, vaikka ei voi olla tietämättä mitä edellisille aluksille kävi. Samainen kaveri, joka sai jo kertaalleen lähteä asetettuaan kielipolitiikan maanpuolustuksen edelle.

Kannatan ehdottomasti ja poikkeuksetta avointa keskustelua, mutta tosiasioiden jättäminen pois keskustelupöydästä on suomettuneisuutta pahimmillaan – tähän syyllistyi tosin Helsingin Sanomatkin jättämällä mainitsematta edellisten alusten kohtalon.

Median ja (entistenkin) poliitikkojemme merkitys informaatiosodan vastarinnassa on merkittävä, ja olisi suotavaa, että maan ulkopoliittista turvallisuutta ei uhrata populismille. Stefan Wallin, nukutteko yönne hyvin?

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu