MOT: Valtion asuntotukiaiset valuneet sijoittajien käsiin

MOT on selvittänyt kuinka valtion vuokra-asunnoille antama tuki lakkasi tuottamasta kohtuuhintaisia asuntoja, ja päätyi sen sijaan tahkoamaan vähintäänkin kohtuullisen kokoisia osinkoja omistajilleen.

Ohjelma esitetään 26.1.2015, ja vaikka yleensä hieman happamana yleveroni maksankin, niin nyt ollaan oikealla asialla.

Jutussa keskitytään ilmeisesti VVO:hon ja Satoon, mutta nyt kun tunkiota tongitaan, niin on hyvä miettiä olennaista – järjestelmä on ollut rikki (ainakin) 15 vuotta, miksi siihen ei ole puututtu?

Uskoakseni syy on se, että rakennusalan, asuntobisneksen ja kaavoituksen hillopurkilla ollaan oltu puolueista riippumatta. VVO on ollut AY-liikkeen, eli demarien rahantekokone, Keskusta on tehnyt saman Nuorisosäätiön, Kivitipun ja lukuisan muun kanssa josta emme ikinä ole päässeet lukemaan. Kokoomuksen tapauksessa rahaa on vaikeampi seurata, mutta näkisin että hiljaa on oltu toiminnasta hyötyvien rakennusyhtiöiden sekä maanomistajien takia. Tämän lisäksi moni poliitikko nauttii rahanarvoista etua myös asumalla erinäisten säätiöiden asunnoissa halvemmalla kuin markkinavuokra, tässä yksi heistä.

Tässä vaiheessa voi myös kello kilahtaa, että tämä toiminta on tuttua myös länsinaapuristamme, eikä omena kauas puusta putoa.

Tämä on se suomalaisen hyvävelijärjestelmän tunkio johon alkuperäinen lautakasakeissi yritti osua, mutta huomion kohdistuessa epäolennaisuuksiin jäi työ kesken. Nyt MOT yrittää uudelleen, ja toivotan onnea valitsemallenne tielle – jos tässä onnistutte, niin kyllä tästä patsas kaupungin parhaalle paikalle lohkeaa, viimeistään siinä vaiheessa kun Arkadianmäki on perusteellisesti tuuletettu.

Sitten kun patsas on pystyssä, voimme ehkä nostaa myös maljan Suomelle, jossa puolueet eivät keskity omaisuuden kartuttamiseen, vaan kansalaistensa etujen ajamiseen.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu