Suomelle voi käydä kuten Kreikalle

Kreikan entinen valtionvarainministeri Varoufakis yritti pelastaa maansa käyttäen radikaaleja keinoja (HS 31.1.2016), ja epäonnistui. Artikkelista on hyvä poimia muutama äärimmäisen huolestuttava kappale:

"Kaksi päivää myöhemmin EKP käytännössä pakotti Kreikan pankit sulkemaan ovensa.

Seuraavaksi maa olisi ottanut käyttöön rinnakkaisen maksujärjestelmän, jolla se pitäisi talouden rattaat pyörimässä hetken. Tarvittaessa Kreikka olisi voinut siirtyä takaisin drakmaan.

Karkeistaen ajatuksena oli tunkeutua valtiovarainministeriön verotietokantaan ja pystyttää sen varaan maksujärjestelmä, johon ei tarvita pankkeja."

Tätä kutsuttiin suunnitelma B:ksi, ja koska toteutus oli puolitiessä, kyse oli käytännössä bluffiksi.

Olen aikaisemmin tässä blogissa esittänyt huoleni siitä, että meillekin voi käydä samoin.

Olisi suotavaa, että huoltovarmuuskeskus pitäisi huolen siitä, että valtakunnan avaimet, eli maksujärjestelmä, siirrettäisiin kotimaisiin käsiin.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu