Miksi Sixten Korkman on väärässä yhdessä asiassa

Arvostan yleensä Sixten Korkmanin näkemyksiä, mutta jos huteja tapahtuu (HS 11.2.2016), niin niihin on hyvä puuttua.

Aloitetaan asioista, joissa Sixten on kirjoituksessaan oikeassa:

1)Rahaliitosta eroaminen on merkittävä ulkopoliittinen riski, koska Venäjä
2)Rahaliitosta eroaminen ei ole helppoa
3)Työmarkkinajärjestöjen pitää opetella elämään rahaliiton vaatimusten kanssa
4)Väyrynen on väärässä

Ja sitten itse asiaan:

Rinnakkaisen maksujärjestelmän rakentaminen ei tarkoita automaattisesti rahaliitosta eroamista, vaan se on varokeino huonoimman mahdollisen skenaarion (globaalin maksujärjestelmän romahtaminen US 8.9.2009) varalle, puolustuskeino ja neuvotteluvaltti EKP:n suuntaan.

Uskallan jopa väittää, että Laki huoltovarmuuden turvaamisesta vaatii toteuttamaan rinnakkaisen maksujärjestelmän:

"Tämän lain tarkoituksena on poikkeusolojen ja niihin verrattavissa olevien vakavien häiriöiden varalta turvata väestön toimeentulon, maan talouselämän ja maanpuolustuksen kannalta välttämättömät taloudelliset toiminnot ja niihin liittyvät tekniset järjestelmät (huoltovarmuus)."

Epäilen, että Sixten pelkää kaltevaa pintaa – jos teemme rahaliitosta eroamisen mahdolliseksi rinnakkaisen maksujärjestelmän kautta, se johtaa rahaliitosta eroamiseen.

Itse uskon siihen, että Euroopan sairaimpiin kuuluva lapsi (5.5.2015) tarvitsee tyynynsä alle kättä pidempää. Ja selvyyden vuoksi, ei rinnakkaisen maksujärjestelmän rakentaminen ole mitään rakettitiedettä, Varoufakis epäonnistui koska hän joutui rakentamaan sitä salassa.

Tavalla tai toisella Suomen on voitettava tämä laskusuhdanne – jos näin ei tapahdu, viimeinen keino on tehdä Islannit (KU 28.3.2015).

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu