Neljäs valtiomahti keräsi rivinsä

Evelyn Beatrice Hallin sanat ovat syöpyneet minuun sen verran syvälle, että minulla on ollut vaikeuksia muodostaa selvää mielipidettä eräästä nimeltämainitsemattomasta verkkosivustosta.

Erään toimittajan yli kymmenen vuoden takaisella tuomiolla repostelu, sekä hyökkäys suomalaisen verkkokaupan edelläkävijää vastaan ratkaisivat tilanteen omalta osaltani – puolustan kyllä edelleen sivuston sananvapautta, mutta vastustan itse sivustoa.

Asian tiimoilta on tänään julkaistu kaksikin uutista:

Päätoimittajien yhteinen ulostulo (Yle 1.3.2016)

Poliittisten nuorisojärjestöjen ulostulo (IS 1.3.2016)

Ensimmäinen on ennen kaikkea oman vastuun kantamista, jälkimmäinen vain parin askeleen päässä maailmasta jossa ajatusrikoksesta voidaan tuomita.

On siis aivan paikallaan, että neljäs valtiomahti ratkaisee omat ongelmansa siltä osin kuin ne eivät kolmelle muulle kuulu (esim. kunnianloukkaus, tekijänoikeudet).

Tämä siis erilaisten roskajulkaisujen osalta – mutta tilanteesta tekee huolestuttavan se, että mediakentässä käydään myös hybridisodankäyntiä.

Olemme käytännössä tilanteessa, jossa sananvapautta käytetään aseena kansakuntaamme vastaan. Näissäkään tapauksissa en silti lähtisi tinkimään sananvapaudesta, mutta hyvin pian meidän on keksittävä jokin keino puuttua tälläiseen toimintaan – aloittaisin "follow the money" periaatteella, esim. vieraiden valtojen rahoitusta medialle ei tarvitse lainkaan hyväksyä.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu