Alkon verkkokauppa ja Apotti – mitä Kekkonen sanoisi?

Viikon sisään uutisista on taas saanut lukea kuinka rahaa kannetaan kaivoon, ensimmäisessä monopoliyhtiö osoittaa osaamistaan – Alko vie viinat verkkoon miljoonilla euroilla – "Varaudumme ihan kaikkeen" (TE 18.3.2016)

Varaudutteko myös siihen että maksatte aivan hitosti liikaa, ja ammutte yli?

"Korhonen myöntää, että verkkokaupan merkitystä ja myyntivolyymeja on "erittäin vaikea arvioida" tässä vaiheessa, kun kaupan avautumiseen on noin kahdeksan kuukautta aikaa."

Mitä jos olisitte ulkoistaneet homman jollekin joka siitä jotain tajuaa, kuten vaikka Varustelekalle, tai verkkokauppa.com:ille? Tai vaihtoehtoisesti olisitte aloittaneet pienesti jonkun out-of-the-box verkkokaupan (esim. Shopify) päällä jotta tietäisitte millainen kysyntä tulee olemaan.

Vain valtion monopoliyhtiölle verkkokauppatoteutukset maksavat n kertaa toimitusjohtajan vuosipalkka, jossa n>2.

Toinen ilouutinen kertoo Viimeinen valitus Apotista hylättiin – toimistolla riemuitaan (HS 21.3.2016)

Ei kovin monessa toimistossa riemuittu, tästä maasta ei taida löytyä yhtäkään ohjelmistotuotantoa tuntevaa jonka mielestä tässä miljardihankkeessa on pienintäkään järkeä – tai ainakaan sellaista jonka palkka ei tavalla tai toisella ole kiinni siitä että tuo tehdään.

“It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends on his not understanding it.” – Upton Sinclair

***

Aikaisemmin asian tiimoilta:

http://amosahola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/209134-kalliiksitulicom (30.12.2016)

http://amosahola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/200994-julkishallinnon-it-hank… (26.8.2016)

http://amosahola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/192392-apotti-on-hunajapurkki (9.4.2015)

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu