20 päiväsakkoa – tekisitkö uudelleen?

Suomessa saa perinteisesti talousrikoksista melko kovan tuomion, sakoilla joskus selviää, joskus häkki heilahtaa (SS 1.10.2013).

Kovat rangaistukset talousrikoksille ovat perusteltuja, sillä ne ovat selvimmin rikoksia joissa hyötyä punnitaan riskiä vasten, ja kovat rangaistukset vähentävät talousrikollisuutta. Tuomio on yleensä sopiva, kun sitä kärsivä ei enää harkitse saman rikoksen uusimista.

Tätä vasten Antti Rinteen 20 päiväsakkoa siitä, että hän syyllistyi työriitojen sovittelussa annetun lain rikkomiseen (Yle 24.3.2016) on oikeusmurha, Antti nauraa koko matkan maksuautomaatille, ja varmasti tekisi saman uudelleen.

Oikea rangaistus (jo nykylain mukaan) olisi ollut aiheutetun vahingon korvaaminen, tai vaikka linnatuomio.

Entinen oikeusministerimme vaati talousrikollisille kovempia tuomioita (Yle 28.8.2011), eli tuumasta toimeen Jari Lindström.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu