Rakennusala kuntoon – keinolla millä hyvänsä

Rakentamisen laatu on Suomessa sutta ja sekundaa (SK 23.3.2014), (HS 20.3.2016), ja välillä syyllistä esitään oikeudessa (Nelonen 9.3.2016). Rakennusalaa piinaavat ongelmat ongelmat ovat olleet tiedossa jo pitkään, mutta keinoja tai edes tahtoa niiden korjaamiseksi ei ole Arkadianmäeltä löytynyt.

Esitän kaksi eri ratkaisua ongelmaan, vasemmistolaisen ja oikeistolaisen. Molemmat olisivat merkittävä parannus nykytilaan, jossa rakennusvirheistä eivät yksiselitteisesti ole vastuussa valvojat, rakentajat eivätkä rakennuttajat.

Vasemmistolainen ratkaisu on muodostaa talletussuojarahastoon verrattava rahasto, josta korvattaisiin rakennusvirheistä aiheutuvat vahingot, ja rahaston kulut katetaan keräämällä rakennusyhtiöiltä kannatusmaksuja.

Oikeistolainen ratkaisu on siirtää rakennusvalvonta vakuutusyhtiöille, jotka vastaavat sekä valvonnasta, että valvonnan epäonnistuttua korvauksista.

Kumpi tahansa sopii minulle, joten heitän pallon Rakennusteollisuus RT RY:lle, kumpaa laitetaan?

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu