HUS rakentaa, kommentoijat huutavat riistoa

Hoitajilla ei ole varaa asua – Hus rakennuttaa itse kerrostalon Jätkäsaareen, jotta sairaalaan saisi työntekijöitä (HS 30.3.2016) on merkki siitä, mitä tapahtuu kun sekä asuntotilanne että rakennusala ovat epäterveitä.

Terveessä asuntotilanteessa asuntoja riittäisi ilman että niitä pitää varta vasten rakentaa lisää, ja jos rakennusala olisi terve, yritysten ei tarvitsisi lähteä ydinliiketoimintansa (tässä tapauksessa terveydenhuollon) ulkopuolelle, vaan rakennuttaminen alihankittaisiin.

Mutta ei Helsingissä: "”Kysyimme kymmeniltä rakennuttajilta. Yksikään ei kiinnostunut”, hallintopäällikkö Sami Jarke Hus-kiinteistöistä kertoo."

Eli silloin rakennuttaa itse, joka tällä kertaa onneksi onnistuu, koska kaavoittajilta on poikkeuksellisesti irronnut tontti. Itsekin rakentaisin Helsinkiin opiskelija-asuntoja, jos jotain saumaa tonttiin olisi. Esim. Siilitien metroaseman päälle hyvin sopisi tornitalon verran asuntoja.

HUS:illa kuitenkin tärppäsi, mutta kun luen Facebook-kommentteja Hesarin uutiseen aiheesta niin usko lakkaa:

"Mielenkiintoista, että HUS ryhtyy rakennuttajaksi sen sijaan että maksaisi sellaisia palkkoja, jotka riittävät elämiseen."

"Pitäisikö tästä ajatella että onpas se HUS reilu… Vai jotain muutakin…"

Suomalainen on ehdollistettu siihen, että asuminen voi maksaa mitä vaan, jolloin siinä ei nähdä mitään väärää, vaan vika on siinä, että palkkaa maksetaan liian vähän.

***

Aikaisemmin asumisen kalleudesta:

http://amosahola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/200179-asumisen-kalleudesta

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu