Perustulosta – ekonomistit vievät journalistia kuin litran mittaa?

Perustulosta löytyi 11 mrd. €:n pommi – Hallituksen tavoite murskaksi (US 30.3.2016) kirjoitettiin kahden liitteenä olevan twiitin innostamana, eikä edes haastattelut selventäneet journalistille mistä oli kyse, tai hän sortui otsikossaan pahemman laatuiseen klikkijournalismiin.

Nykyverotuksella budjettiin todellakin syntyisi kymmenen miljardin kuoppa, mutta missään kohtaa esiselvitystä ei ehdoteta että nykyveromallilla perustuloon lähdetään, vaan kustannukset katetaan verotusta nostamalla, käytännössä niin, että perustulo ulosmitataan kokonaisuudessaan pois palkansaajilta nostamalla tuloverotusta ensimmäisestä ansaitusta eurosta alkaen.

Hyvän journalistisen tavan mukaan olisi suotavaa, että myös itse esiselvitykseen tutustutaan ennen tämänlaisten artikkelien kirjoittamista.

Vaihtoehtoisesti voitte myös haastatella perustulon kannattajia, joskin 200 sivuisen esiselvityksen läpikahlaamiseen menee hetki, ja siksi tämä blogaus tapahtuu vasta nyt illalla.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu