Terva ja höyhenet – mutta mistä hyvästä?

Kun syylliset on ensin kieritetty tervassa ja höyhenissä, on aiheellista paljastaa yleisölle mikä rikos oli. Matti Loikkanen kommentoi edellistä kirjoitustani näin:

"Amos kirjoitti että "Veronkierto on rikos." Lain mukaan se ei tällä hetkellä ole rikos. Luulisin että Panaman-papereista loytyvät suomalaiset ovat kaikki toimineet laillisesti. Pankit tuskin auttavat asiakkaitaan rikkomaan lakia."

Tämä on toki mahdollista, mutta olen täysin valmis lyömään pullon konjakkia vetoa siitä, että toiminta ei pääosin ole ollut laillista. Laki, mitä on mitä luultavimmin rikottu on Laki verotusmenettelystä, tarkemmin toisen luvun seitsemättä pykälää, eli velvollisuutta antaa veroilmoitus tai muu ilmoitus (liitteenä).

Olisi suorastaan ihmisluonnon vastaista ensin jemmata omaisuutta Panamaan, ja sen jälkeen ilmoittaa verottajalle että siellähän ne lepää. Voi olla että jotkin kaukaa viisaat ovat näin tehneet, ja jos he eivät ole millään muullakaan tapaa rikkoneet lakia, niin kannustan ottamaan yhteyttä mediaan ja kertomaan tarinanne, jotta siinä vaiheessa kun nimet ensi viikolla oletettavasti paljastetaan, ei teitä leimattaisi muun rosvoporukan mukana.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu