Varsinais-Suomi kouluttaa aluepoliitikkoja

Lauri Pihkala kehitti aikoinaan pesäpallon, jotta suomalaisnuoret osaisivat paremmin heittää käsikranaattia ja syöksyä turvaan (Yle 23.03.2012). Pioneerileireissä opetettiin aikoinaan nuoria solidaarisuuteen ja kansainvälisyyteen (käsittääkseni edelleenkin), sekä kasvatettiin kommunisteja.

Nyt tämän viisasten kiven on löytänyt Varsinais-Suomen maakuntajohtaja Kari Häkämies (Yle 14.4.2016). Siinä missä ainakin Pihkalan motiivien voidaan väittää olleen Suomen etujen mukaisia, Häkämiehen motiivit ovat kyseenalaisia:

"Varsinais-Suomen edunvalvonta tarvitsee vähintään kaksi ministeriä jokaiseen hallitukseen. Ministeriksi pääsy on sitä helpompaa, mitä varhaisemmin aloittaa harjoittelun. Tämä koulutus tarjoaa hyvän ponnahduslaudan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen, totesi Häkämies viime joulukuussa."

Edunvalvonta tarkoittaa tässä tapauksessa aluepolitiikkaa, eli alueellistamista (Yle 9.2016), suboptimointia koulutuksessa (Yle 19.5.2009) ja turhia infrahankkeita (MOT 16.3.2009). Käytännössä kyse on rahan siirtämisestä alueen ulkopuolelta alueelle, keinolla millä hyvänsä ja kustannuksista välittämättä.

Olisi tietysti hyvä tietää millaista pääoman tuottoastetta koulutusinvestoinnille (ROI) Häkämies on ajattellut, eli paljonko tuleva siltarumpuministeri kantaa kontiin, mutta matkalla on vain yksi mutta – aluepolitiikkaa harrastava ministeri rikkoo virkavalaansa (Finlex):

"Minä N.N. lupaan ja vannon kaikkivaltiaan ja kaikkitietävän Jumalan edessä, että minä virassani noudatan perustuslakeja ja muita lakeja sekä toimin oikeudenmukaisesti ja puolueettomasti kansalaisten ja yhteiskunnan parhaaksi."

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu