Sipilällä ei ole puhtaat jauhot pussissa hajauttamisessa

Aina välillä poliitikkojen puheita kuunnellessa herää kysymys, että onko puhuja tyhmä, vai valehteleeko hän. Päivän Hesaria lukiessa näin taas kävi: Sipilä palautti uskoa koko maan pitämiseksi asuttuna: ”Keskittämisen sijaan Suomelle kilpailuetua hajauttamisesta” (HS 23.4.2016)

Tällä kertaa on tosin todennäköistä, etteikö Sipilä diplomi-insinöörinä tietäisi, että hajauttaminen ei synnytä mitään kilpailuetua, vaan vaikutus on päinvastastainen: Keskusta hajauttaisi Suomea – tutkijat eri mieltä eduista (HS 17.05.2015).

Tänään Hesarin kommenteista löytyi myös viisautta:

"Ei kukaan ole keskittämässä kaikkea yhdelle kaupunkiseudulle; kyllä Suomessa riittää väestöä ainakin viiden kaupunkiseudun tarpeisiin.

Oikeastaan Helsingin seudun ylivoimaisuus muuhun maahan verrattuna johtuu nimenomaan hajauttamisesta, ei keskittämisestä: kun Helsingin potentiaaliset kilpailijakaupungit kupataan kuiviin elinkelvottoman maaseudun "elävöittämiseksi", Helsinki on ainoa vaihtoehto aitoa monialaista kaupunkia kaipaaville.

Helsinki kyllä pärjää aina, ne on ne muut kaupungit jotka kärsivät eniten."

Pisteet nimimerkille arkkinikkari, näin todellakin on.

***

Aikaisempaa kirjoitteluani samasta aiheesta:

http://amosahola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/194619-kaupungistumisesta

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu