Miljardi vuodessa kulttuuriin ja kansanterveyteen

Jokaiselle tonni käteen – ”helikopteriraha” on keskuspankkien viimeinen ase (HS 6.6.2016) – tällä hetkellä näyttäisi siltä, että parin vuoden sisään tullaan tämäkin ihme näkemään, eli mannaa taivaasta.

Talouden nykytilanteessa rahan painaminen yksityisen sektorin velkakuorman keventämiseksi, sekä kulutuskysynnän lisäämiseksi on järkevää, mutta väärin toteutettuna voidaan mennä pahastikin metsään.

Suurin virhe on painaa rahaa ja kaataa se julkissektorin moolokin kitaan, vähemmän vaarallinen, mutta todennäköisempi virhe on painaa rahaa ja antaa se kansalaisille kertaeränä ("tonni käteen"), sillä se kannetaan ensi tilassa Pattayalle, tai kiinalaisiin taulutelkkareihin.

Näiden tapojen sijaan ehdotan, että toteutamme helikopterirahan jokaiselle kansalaisille jaettavina liikunta ja kulttuuriseteleinä, tarkemmin kaikille kansalaisille annetusta 15e kuukausittaisesta liikunta ja kulttuurisaldosta. Laskennallinen kustannus on noin miljardin vuodessa, ja pystymme huolehtimaan siitä, että se kohdistuu Suomen ja suomalaisten kannalta erinomaisella tavalla.

***

Aikaisempia kirjoituksiani aiheesta:

http://amosahola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/215832-lentotunteja-taloustiet…

http://amosahola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/203298-helikopterista-rahaa-si…

http://amosahola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/202684-palveluseteli-rinnakkai…

http://amosahola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/195050-velat-jaavat-satavarmas…

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu