Puoluerekisteristä rikosrekisteriin

Moottoripyöräkerhoilla ja puolueilla on paljon yhteistä. Molemmissa mm. nousee ylempään asemaan rötöstelemällä kerhon hyväksi ja lusimalla kerhon puolesta.

"Raha-automaattiyhdistyksen hallituksen entinen puheenjohtaja ja entinen kansanedustaja Jukka Vihriälä nimitetään keskustan kunniajäseneksi.

Tiistaina korkein oikeus tuomitsi Vihriälän vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeuteen törkeästä lahjuksen ottamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta." (Yle 9.6.2016)

Vaikka tämä on kirjoitus on kepeästi kirjoitettu, niin kyseessä on suuremman luokan moraalinen ongelma, sillä Vihriälä, eikä kunniajäsenyydestä päätellen hänen puolueensa koe mitään väärintekoa tapahtuneen (Yle 7.6.2016):

"Tässä ei kuitenkaan ole henkilökohtaisesti saanut mitään etuuksia, vaan ne ovat menneet tähän poliittiseen toimintaan ja yhteiskunnan hyväksi."

Veronmaksajat tämänkin lystin lopulta maksoivat (välillisesti RAY:n kautta), ja heidän määritelmänsä yhteiskunnan hyvästä on varmasti jotain muuta kuin Vihriälän vaalikassa.

Ministeriksi ei sentään Jukalla ole enää asiaa, kuten Perustuslaissa (Finlex, viitattu 9.6.2016) kerrotaan:

"Ministerien on oltava rehellisiksi ja taitaviksi tunnettuja Suomen kansalaisia."

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu