Liberaalipuolue – Vapaus valita r.p.

Puolueemme nimi on nyt vaihdettu otsikon mukaiseksi (Yle 23.6.2016), uuden logon etsintä on käynnissä, aktiivien määrä kasvaa tasaista tahtia, piirijärjestöjen perustaminen aloitettu, ja kunnallisvaalilistoja ruvetaan täyttämään.

Ei ollut kovin kaukana, että tämä hanke olisi kaatunut korttienkeruun kalkkiviivoille, mutta Tuomas Tiainen teki miehen työn ja seisoi joulukuussa Narinkkatorilla viikon verran putkeen, keräten viimeiset kortit kasaan – Kiitos siitä Tuomas!

Muistelen mielessäni tammikuuta 2015, kun puolue oli vasta perustettu, ja kannattajakortteja oli kasassa vasta pari sataa. Kortteja kerätessäni ja kojuvieraille jutellessa mietin että tämähän on oikeastaan aika kivaa tekemistä – aikaisemmin olin ollut yksinkertaisesti liian laiska kansalaisaktivismiin, mutta aivoni tulkitsivat tämän hauskaksi harrastukseksi, jolloin kojulle meneminen ei tuntunut vastenmieliseltä.

Puolue on edelleen hauska harrastus, ja leipätyöllä itsensä joutuu elättämään, mutta hauskan harrastuksen lisäksi mukana on toinen tekijä – tämän puolueen eteen on nähty sen verran vaivaa, että en halua nähdä sen menevän kiville.

Tästä syystä puolueen nimivalinta oli minulle tärkeä asia, ja olin jo ensimmäisen poliittisen lupaukseni tehnyt – jos puolueen nimi ei vaihdu, olin päättänyt erota puolueesta. Onneksi näin ei käynyt. Toinen poliittinen lupaukseni tulee tässä – jos Liberaalipuolueesta tulee jossain vaiheessa eturyhmäpuolue, eroan siitä.

Tällä hetkellä näyttää kuitenkin hyvältä, puolueessa on hyvä ymmärrys siitä, minkä asioiden on tässä maassa on uudistuttava, jotta selvä tahtotila näiden asioiden korjaamiseksi. Vaikka puolueaktiiveja on eri sukupolvista, kukaan ei halua jättää maan ongelmien ratkaisua lapsilleen tai lapsenlapsilleen, ja ulosmitata itselleen heti mitä ulosmitattavissa on.

Nyt on kuitenkin aika laittaa politiikka pariksi päiväksi hyllylle – Hyvää juhannusta kaikille, koittakaa olla hukkumatta.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu