Brexit – Suomi Natoon

Juhannuksenvieton lomassa olen yrittänyt pureskella Brexitin seurauksia, ja miten niihin pitäisi reagoida – alla muutamia huomioita, tärkeysjärjestyksessä:

 

 

 

 

1. Brexit heikentää EU:n, ja sitä kautta Suomen turvallisuustilannetta, jonka takia Suomen pitäisi liittyä välittömästi Natoon.

2.EU:n laajeneminen pysähtyy, ja se saattaa ruveta purkautumaan kuten villapaita. Tämä johtaisi keskipitkällä aikavälillä euron heikkenemiseen, johon on syytä varautua sekä henkilökohtaisella, että kansantaloudellisella tasolla (kansallinen hätäsuunnitelma eu:n hajoamisen tai eron kannalta on oltava olemassa)

3. Jos jäljelläoleva EU pysyy kasassa, tämä shokki vahvistanee sitä, ja vastaisuudessa se kykenee paremmin keskittymään olennaiseen – ajatus siitä että EU on ikuinen on ollut haitallinen, sillä virkamiehet ovat pitäneet mandaattiaan peruuttamattomana.

4. UK:n hajonnee, joka masentaa ainakin kuningatarta, ja Cameron saa kuulla kunniansa. Suomeen tämä ei merkittävästi vaikuta.

5. Pörssit ottavat vähän osumaa – tämä on mielestäni mitätön huoli, sillä kyse ei ole todellisesta varallisuudesta (phantom wealth, kuplan puhkeaminen). Henkilökohtaisia tragedioita toki tapahtuu. Tilanne voi toki eskaloitua pahaksikin, mutta tällöin on syytä muistaa, että kurssilaskun syy on sitä edeltävä liiallinen nousu, ei brexit.

Kännykällä kirjoitettu, pahoittelut mahdollisista typoista.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu