Siilinjärven Survivor

Katainen voi nousta arvostellun Junckerin tilalle (KL 28.6.2016) herättää minussa samoja ajatuksia kuin Survivors sarjan voittajaäänestys – kaiken järjen mukaan Suomen epäonnistuneinta hallitusta kolme vuotta luotsanneen, ja sittemmin uppoavasta laivasta pitopöytiin (IS 16.7.2014) hypänneen ei pitäisi voida voittaa.

Ongelma on vain siinä, että jury koostuu henkilöistä, jotka eivät ole Kataisen omaan pussiin pelaamisesta joutuneet kärsimään, eivätkä sitä välttämättä muista. Tästä syystä on suotavaa, että Suomi ja suomalaiset eivät anna tukeaan Kataisen valintaan Junckerin paikalle.

Vaihtoehtojen ollessa nämä, näen mieluummin rautaisella valtaistuimella rehellisen ja taitavaksi tunnetun henkilön tämän nimenomaisen suomalaisen sijaan.

***

Alla (julkaisematon) kirjoitukseni Helsingin Sanomien mielipidepalstalle 5.2.2014:

Eilen 4.2.2014 hallituksemme myönsi kyvyttömyytensä toimia hallitusohjelman mukaisesti, ja perustelut sille lausuttiin pääministerimme toimesta ääneen jo 13.1.2014 (Aamutv): "Vaikeiden asioiden hoitaminen on aina vaikeata." Tilanne on demokratialle ominainen, sillä kaikki vaikeat päätökset siirretään seuraavalle vaalikaudelle, jos vain valtion lainakorot sen sallivat.

Vuoden 2000 perustuslakiuudistukseen saakka tasavallan presidentillä oli valta hajoittaa eduskunta, ja hallituksen eilisen ulostulon jälkeen on helppo kaivata mennyttä. Nyt eduskunta voidaan hajoittaa vain pääministerin aloitteesta, jota mielestäni olisi syytä harkita. Tee miehen työ, Jyrki, Suomelta loppuu aika.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu