Pankit horjuvat, kansa jännittää ja maksaa

Brexit näytti olevan taas kerran liikaa globaalin pankkijärjestelmän Jenga-pelille (kts. liitteenä oleva sarjakuva):

Italian Monte dei Paschi on pulassa  (TE 6.7.2016), Saksan Landesbank tekee kaiken voitavansa ettei keikahda nurin (TE 7.7.2016) ja Italialaisten syyttävä sormi on osoittanut Deutche Bankia (Zerohedge, 6.7.2016) – Bon Voyage-fiilis vuodelta 2008, sanoisi Matti Nykänen.

Maailma säntäsi pelastamaan pankkejaan silloin, joka johti siihen, että sekä reaalitalouden että pankkijärjestelmän rakenteellisia ongelmia ei ole haluttu eikä kyetty ratkaisemaan (Yle 5.6.2016).

Jotta joku päivä pääsemme vihdoin "tekemään Islannit" (= antaa pankkien kaatua) ja nousu voi vihdoin alkaa, valmistautuminen on syytä aloittaa samantien: Keskuspankkitili kaikille.

Ehkä Nykäsen Matti oli vain aikaansa edellä, Bon Voyage pankit.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu