Tiheää asumista luonnonläheisyydestä tinkimättä

HS tänään 27.7.2016: Helsingin kaavoittaja: ”Jonnekinmuualle ei ole paikka” – jos kaikista viheralueista pidetään kiinni, pöhinää ei synny

Kirjoituksen mukaan riittävä asuntorakentaminen laskee asumisen hintaa, ja suurempi asukastiheys luo "pöhinää", eli selkokielellä palveluita ja työpaikkoja. Näin on, mutta kirjoituksen otsikko antaa viestin, että jos haluamme nämä hyödyt, viheralueille on pakko rakentaa.

Tämä ei pidä paikkaansa – rakentaa voi neljän ilmansuunnan lisäksi ylöspäin, eikä Kivinokkaa, Vartiosaarta, Malmin lentokenttää, Talin golfkenttää tai Keskuspuistoa tarvitse uhrata.

Ainoa asia mikä pitää uhrata, on perinne matalassa kaupungissa asumisesta. Jos minun pitäisi valita viheralueiden menettämisen ja korkeampien rakennusten välillä, valintani on selvä.

On myös älyllistä epärehellisyyttä väittää, että jos riittävästi poljemme jalkaa maahan, tuon valinnan eteen ei jouduta.

***

Allekirjoittanut on Liberaalipuolueen jäsen, ja mitä todennäköisimmin kunnallisvaaliehdokas Helsingissä.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu