Osakkeet arvonsäilyttäjinä neososialismissa

Tuomiopäivän tohtori varoittaa: Keskuspankkien elvytys johtaa kommunismiin (KL 14.9.2016) kuvaa erikoista maailmaa jossa jo elämme.

Aikoinaan itärajan takana tuotantovälineet otettiin täysin rehellisesti aseella uhaten yhteiskunnan haltuun, kun nyt ne ostetaan porvareilta vastapainetulla rahalla. Tämä on periaatteessa ihan reilu diili, olettaen että kansalainenkin pääsee tavalla tai toisella sosialisoitujen tuotantovälineiden hedelmistä nauttimaan.

Vaikka keskuspankit (poislukien Japani) ovat ostaneet osakkeita vielä melko maltillisesti, osakekurssit ovat nousseet odottaen että näin vielä tapahtuu (kts. kuvaliitteet) – Suuremman Hölmön Teorian mukaisesti. Muut syyt kurssinousuun ovat miinuskorot, sekä taivaassa olevat asuntojen hinnat – maailmasta on yksinkertaisesti vaikea löytää asioita, jotka edes säilyttävät arvonsa, ja osake sentään maksaa (yleensä) osinkoa, ja on omistusoikeus johonkin tuottavaan, toisin kuin esim. kultaharkko.

Näiden lisäksi markkinoita kalvaa vielä epäilys siitä, että raha ei tule säilyttämään arvoaan. Tämä on siitä poikkeuksellista, että vaikka inflaatio ei rahan arvoa juuri nakerrakaan, niin epäluottamus valuuttojen tulevaisuuteen on ilmassa. Epäilys on myös aiheellinen – mm. Kyproksen bail-in (TNYT 16.3.2016) on esimerkki tapauksesta, jossa raha vaihtoi omistajaa länsimaisen omistusoikeuden periaatteen vastaisesti.

Linkkaamassani kauppalehden artikkelissa Marc Faber epäilee että valtio omistaa lopussa kaiken.

En usko että näin tulee käymään, sillä jossain vaiheessa osakkeenomistajat kieltäytyvät myymästä, hinnalla millä hyvänsä. Ehkä sitten on taas aika palata taas entisen itänaapurimme keinoihin.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu