Fivan pyöröovi

Ylen sivuilla tänään: Näkökulma: Salailua, viivyttelyä, suuryritysten suojelua – Finanssivalvonnan röyhkeydellä ei näytä olevan rajoja. Aihe on tärkeä, miksi valvova viranomainen ajaa valvottaviensa etua?

Eräs selitys voi löytyä ns. pyöröovesta, eli siitä että valvottavat yritykset ovat rahakkain tapa päästä eteenpäin uralla.

Tätä pidetään yhtenä selityksenä sille, miksi Yhdysvaltain finassivalvonta SEC ei kyennyt kitkemään epärehellistä toimintaa ennen talouskriisiä – eikä kykene vieläkään.

Olen kirjoittanut tällä palstalla aikaisemmin Orava-asuntorahastosta, joka on kotimainen pyramidihuijauksemme jota Finanssivalvonnan pitäisi valvoa. Oravan toimitusjohtaja Pekka Peiponen on Finassivalvonnan entinen hallintojohtaja. Kun yrityksen liiketoiminta perustuu valvojan suopeudelle, ei varmasti haittaa tuntea valvojan toimintatapoja, ja toisaalta entisiä työkavereita.

Tutkivaa journalismia voisi harrastaa enemmänkin, mutta tällä suppealla otoksella meilläkin on pyöröovemme.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu