Orava asuntorahasto – vuosikymmenen puhallus

Orava asuntorahasto on lempiaiheitani, ja kirjoituksia aiheesta löytyy runsaan vuoden takaa yhteensä neljä.

Eilen kissa pääsi pussista ja talousmedia käsitteli aihetta viimein asianmukaisesti, mm: Tuhansia sijoittajia kerännyt Orava herättää epäilyn (TE 19.9.2016) ja Tilapäisiä kasvukipuja? Orava ottanut lainaa pikavippiyhtiöltä (AP 19.9.2016). Tänään Kauppalehtikin kirjoitti aiheesta Orava Asuntorahasto tienaa vain arvonnousulla.

Osakekurssi käyttäytyi asianmukaisesti, yli 10% laskua kahdessa päivässä kun tuulipukujen hihat ovat kahisseet Nordnetin salasanaa kirjoitettaessa.

Jottei tämä kirjoitus menisi pelkästään "I told you so" linjalle, esitän myös hypoteesin tulevasta:

 

Kurssilaskua katsoessa on aiheellista kysyä, että minkä arvoinen Orava Asuntorahasto oikeasti on? Riippuu keneltä kysyy.

Voi olla että ylihuomenna 22.9.2016 irtoaa vielä viimeinen osinko, mutta Kauppalehden palstan nimimerkki Rincewind esitti tänään hienon teorian:

"Miksi omaisuutta pitäisi myydä? Ei osinkoa ole pakko maksaa, jos ei tule voittoakaan. Ja pääomistajia tämä ei haittaa, koska kuorivat kermat päältä hallinnointipalkkioina. Ehkä he jopa ostavat lisää yrityksen osakkeita jos saavat niitä alle todellisen tasearvon. Muidenhan ei kannata osakkeita ostaa edes siihen hintaan, koska pääomistajat voivat junailla voiton nollaan jolloin osinkoja ei tarvitse koskaan maksaa."

Simsalabim – Orava Asuntorahaston arvo on todellisuudessa olemassa vain sen pääomistajille. Osingonmaksu voidaan lopettaa, ja kaikki muut omistajat voidaan  Finanssivalvonnan siunauksella jättää kuin nallit kalliolle – kunnes he ovat valmiit myymään osakkeensa alle todellisen tasearvon pääomistajille (kukaan muuhan ei näitä mitään tuottamattomia lappuja osta).

Kun pääomistajat ovat keränneet kaikki kävyt takaisin omaan koriinsa (murto-osalla siitä hinnasta millä he ovat itse osakkeet parin vuoden varrella myyneet), he voivat myydä Oravan kokonaisuudessaan sopivalle taholle. Siihenkin päivään saakka hallinnointimaksut juoksevat, ja pääomistajat rikastuvat tasaiseen tahtiin.

Tämän ollessa täysin laillista, kyselyt asiasta kannattaa ohjata Finassivalvontaan. On se rikastuminen Suomessa helppoa kun tuntee säännöt ja oikeat kaverit.

***

Aikaisemmat kirjoitukseni Oravaa koskien:

http://amosahola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/221526-orava-asuntorahasto-ja-… (20.8.2016)

http://amosahola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/214059-mot-pikavoittoja-vuokra… (22.3.2016)

http://amosahola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/208648-oravan-joulu-on-tana-vu… (19.12.2015)

http://amosahola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/196827-makeasti-oravainen-maka… (16.5.2015)

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu